Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αφήστε τα στιχάκια και ανασκουμπωθείτε


Είχαμε γράψει και παλιότερα για την ανάκληση της πρώτης απόφασης του Δημάρχου κ. Λουκόπουλου, που έβγαλε στις 2 Σεπτεμβρίου και την πήρε πίσω την επομένη ημέρα, με την οποία έκανε απευθείας ανάθεση σε γνωστό «ημέτερο» για την απολύμανση σχολείων από πίστωση που προβλεπόταν για την εξολόθρευση κουνουπιών και η οποία είχε ήδη εξαντληθεί για τον Γαλατά.
Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοτσανάς δεν απάντησε στην ερώτηση της αντιπολίτευσης πώς θα πληρωθεί ο ανάδοχος ο οποίος έχει ήδη κάνει την απολύμανση στα σχολεία.
Αναμένουμε στο ακουστικό μας ακόμα την απάντηση.
Τα λάθη όμως συνεχίζονται και είναι και απανωτά, όπως φάνηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο:

1. Ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας φέρνει προ ημερησίας διατάξεως γιατί είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα το προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου. Κουβαλήθηκαν και οι γονείς να ακούσουν τι πρόκειται να συμβεί στο σχολείο τους με έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είχαν διαβάσει τις δηλώσεις του Καρακώστα, ήθελαν όμως να ακούσουν και επίσημα τι θα αποφασίσει το συμβούλιο.
Προς έκπληξη όμως όλων ο Καρακώστας φαίνεται πως με την πίεση των γονιών και της αντιπολίτευσης ξέχασε ότι το θέμα το έφερε ο ίδιος ως κατεπείγον και τελικά πρότεινε να μην ληφθεί καμιά απόφαση.
Μωρέ δεν είχαμε τι να κάνουμε και είπαμε δεν πάμε να κάνουμε καμιά ώρα κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων στο Ξενία!

2. Ο δήμαρχος κ. Λουκόπουλος έδωσε τα ονόματα για το συμβούλιο της ΚΕΔΝ αλλά δεν πρότεινε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, για να τον ορίσει το δημοτικό συμβούλιο όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο Δήμαρχος δεν ήξερε, δεν ρώτησε τις υπηρεσίες, δεν άκουσε και την Ζιαμπάρα, που του το είπε δυο τρεις φορές και έτσι είναι βέβαιο πως θα ξανάρθει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

3. Ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας εισηγήθηκε τα μέλη της σχολικής επιτροπής αλλά του έλειψαν οι γυναίκες και ζήτησε από την αντιπολίτευση.
Δεν ήθελε και πολύ η Ζιαμπάρα, θύμισε στον δήμαρχο τη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση γυναικών και τις υποσχέσεις που έδωσε τότε για την αξιοποίηση και τον ρόλο των γυναικών από την Ενωτική Πρωτοβουλία.
Άφωνος ο μεν, άφαντες οι δε!

4. Ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης εισηγήθηκε θέμα να μισθώσει ο Δήμος αποθήκη για να φυλάξει η Αρχαιολογία τοιχογραφίες.
Δεν ήξερε ο Ράπτης ότι δεν μπορεί ο Δήμος να μισθώνει χώρους για άλλες υπηρεσίες, δεν ρώτησε κατά πως φαίνεται και τις υπηρεσίες του Δήμου και θα ξαναφέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Εντάξει λεβέντες είπαμε, φαγωθήκατε να έρθετε στη διοίκηση, παρόλο που κατά πως φαίνεται, δεν το ξέρετε το άθλημα, ρωτήστε τουλάχιστον ή ακούστε, όπως συνήθιζε να λέει ο Καρακώστας, γιατί πολλά τα λάθη με το καλημέρα σας.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι χώρος για ατάκες ούτε πίστες, για να λέμε τραγουδάκια!

22 σχόλια:

  1. Θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα χρυσόστομε ..............
    Τι έχουν θα δουν τα μάτια μας ακόμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτήστε ρε παιδιά και τους επαγγελματίες πολιτικούς που τόχουν στο τσεπάκι το ζήτημα. Βάβαια μακριά από αυτον που υπεξαίρεσε τα χρήματα του αδελφού του.... Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία η τσίχλα ....επαναλαμβάνεσαι συνεχώς απορώ γιατί δεν σου απαντά κανείς .Για μελετησέ το.....
      .

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου η απουσία πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων μας έχει φέρει εδώ, στο να πετάμε λάσπη και να ασχολούμαστε με τα προσωπικά του καθενός. δεν με νοιάζουν τα προσωπικά. Πολιτικό λόγο θέλω. Ο Καρακώστας για παράδειγμα είναι υπαίτιος του σημερινού μορφώματος. Τι εκπροσωπεί ο Καρακώστας για να δούμε σήμερα.
      Νομίζω οτι τα ιδανικά της αριστεράς για ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα κλπ κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Κατά περιόδους η αριστερά συγκίνησε πολύ κόσμο και μεγάλωσε μεγάλο κομμάτι της νεολαίας μας με τα συνθήματά της. Επειδή σε άλλες εποχές πολλοί αριστεροί πλήρωσαν με τη ζωή τους για τις ιδέες τους και τα ιδανικά τους η κοινωνία έχει κάποιο σεβασμό στα κόμματα της αριστεράς και κυρίως στο ΚΚΕ που μένει άκαμπτο και πιστό στις αρχές του.
      Σήμερα η αριστερά περνάει κρίση. Παρόλο που η κοινωνία δέχεται καθημερινά χαστούκια και χάνει τις κατακτήσεις της τα κόμματα της αριστεράς δεν εμπνέουν το λαό όπως παλιά και δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Τι φταίει γιαυτό; Για μένα φταίει το ΠΑΣΟΚ που λεηλάτησε τα συνθήματα της αριστεράς και με αριστερή φρασεολογία έφερε τη χώρα, μαζι με τη Νέα Δημοκρατία στο σημερινό αδιέξοδο. Φταίνε τα κομματικά στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ που με αριςτερη φραςεολογία πλούτισαν λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία. Φταίνε και κάποιοι "αριστεροί" που για αλλού ξεκίνησαν και αλλού βρέθηκαν. Χρησιμοποιώντας και αυτοί αριστερή φρασεολογία θέλουν αυτά που λένε κάθε φορά να τα υιοθετεί η κοινωνία σαν αριστερή πολιτική. Παρακολουθώ τον Κ. Καρακώστα και εκπλήσσομαι με την πορεία του. Από την άκρα αριστερά διέγραψε μια πορεία προς τα δεξιά και σήμερα θέλει να περνάει στην κοινωνία ως αριςτερός. Για να πάρει ένα κομμάτι εξουσίας δεν δίστασε να περάσει απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ και στη συνέχεια να καταλήξει στο ΣΥΡΙΖΑ. Διέλυσε την Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου, αλλά μεθοδικά φρόντισε για τον εαυτό του, συνεργάζεται χωρίς αρχές με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχει κανένα πολιτικό δεσμό μόνο και μόνο για να διώξει το Μπουλέ και να γίνει αντιδήμαρχος αφού είδε οτι η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται για δήμαρχο. Γιατί η κοινωνία να εμπιστεύεται την αριστερα όταν οι "αριστεροι" ακολουθούν μια τέτοια πορεία;

      Διαγραφή
  4. Παιδιά σας παρακαλώ! Αφήστε ήσυχο τον μπαρμπα-Τάκη! Δεν του φτάνει ο πόνος του για τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάλμε, θα έχει και εσάς πάνω από το κεφάλι του να τον πρήζετε με τα προβλήματα του δήμου; Αφήστε τον μπάρμπα στον πόνο του μη μας πάθει τίποτα, γιατί είναι και σε μια ηλικία κρίσιμη. Παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον γιαταμπαζα 8.04 μ.μ που εγραψε "αφηστε τον μπαρμπα ειναι σε μια κρισιμη ηλικια!!

      Οτι ολοι οι πειραγμενοι ψυχοτραλαλα μαζευτηκατε σε τουτο το blog ειναι για το βραβειο Γκινες. Αι σιχτιρ τενεκεδενιες γκλιτσες. Μπροστα σας ακομα κι ο αντιτσουμας μοιαζει με κολλεγιοπαιδο του Χαρβαρντ.

      Διαγραφή
    2. Τάκης Λουκόπουλος: "Θα τους ταράξουμε στην επισκεψιμότητα".
      Αμε πώς νομίζατε, έτσι λύνονται τα προβλήματα. Κοιμόμαστε ήσυχοι εδώ στη Ναύπακτο, ο δήμαρχος μας κάνει επισκέψεις

      Διαγραφή
  5. Θέλω να δω με τι μούτρα θα τα ξαναφέρουν στο συμβούλιο. Ο Κοτσανάς δεν ήταν αυτός που συνεχώς έκανε ενστάσεις στις αποφάσεις του Μπουλέ και τις είχε χάσει όλα. Ο Μπουλές είχε πάντα την υπογραφή των υπηρεσιών. Δεν πήγε ποτέ αδιάβαστος γι' αυτό δεν του ακυρώθηκε ούτε μια απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κακούρας δεν είναι πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο δεύτερο δημοτικό; Γιατί δεν μίλησε καθόλου στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτός δεν εκπροσωπεί τον σύλλογο; Συμφωνεί με τον Καρακώστα μιας και είναι εκλεγμένος και αυτός με την ίδια παράταξη; Δεν χωράνε πολιτικά στα σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες τώρα; ο Κακούρας μαζί με τον Ράπτη στήνουν τηλεοπτικά τον Τάκη. Δεν είδες το βίντεο για τη ναυμαχία. Ο Τάκης σε ρόλο εκφωνητή ανέστησε ακόμα και τους νεκρούς. Στη φετινή ναυμαχία θα πρωταγωνιστήσει ο Δον Χουάν

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ VIDEO. Ο ΤΑΚΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΣ. ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή
    3. Αν δεν σε ειχε στραβωσει η βλακεια θα εβλεπες οτι πρωτος υπεγραψε το χαρτι προς το Δημοτικο συμβουλιο. Αλλα τοσο τον ξερεις τοσα λες.

      Διαγραφή
    4. Το χαρτί λίγοι το βλέπουν στο συμβούλιο θα τον άκουγαν πολλοί. Αυτό ήθελε να αποφύγει; την δημόσια έκθεση;

      Διαγραφή
    5. ΑΛΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΥΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΚΗ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΟ VIDEO ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΑ. ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΣΑΛΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟ

      Διαγραφή
  7. Καρακωστα εισαι η Παπαρηγα της Τοπικης αυτοδιοικησης. Με την μονη διαφορα οτι εσυ (εστω και κατα λαθος) εισαι στην εξουσια. Για να δουμε τωρα τι θα κανεις κι εσυ που τοσο καιρο φωναζες.
    Ηδη απο τον πρωτο μηνα εχεις βαλει αρκετα αυτογκολ. Περιμενουμε με αγωνια και τα επομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον 9,40 μ.μ

    Τα λες καπως μπερδεμενα.

    Α. Ο Καρακωστας ουδεποτε μετακινηθηκε απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ. Μετακινηθηκε (1990) από το ΚΚΕ στο ΝΑΡ στο οποιο και παρεμεινε μεχρι να προσχωρησει στο ΣΥΡΙΖΑ. Αιτια αποχωρησης υπηρξε η διαφωνια με την επιλογη της ηγεσΙας να συμπορευτει ( το 1989) με ενα ντεμεκ αριστερο κομμα (ΠΑΣΟΚ) που υπεκλεπτε τις αριστερες ιδεες και μια μνησικακη ΝΔ παθιασμενη (παντι τροπω) να βρεθει στην εξουσια. Εφυγε δηλαδη επειδη στα δυο κομματα(ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) διειδε πρωτος κατι που εσυ (κρινοντας απο το σχολιο σου) διαπιστωσες με καθυστερηση. Οτι "το ΠΑΣΟΚ που λεηλατησε τα συνθηματα της αριστερας και η ΝΔ φταινε για τα σημερινα αδιεξοδα της χωρας".
    Να προσθεσουμε επισης εδω οτι ολη αυτη η "φιλολογια" περι δεξιας στροφης του Καρακωστα ειναι καπως περιεργη. Ο Καρακωστας δεν ειναι καποιο ειδος σπανιο καποιος πρωην ΚΚΕ ( ο μοναδικος) που ακολουθησε μια "δεξιοστροφη" πορεία. Το ΚΚΕ υπηρξε πολιτικη αφετηρια και για πολλους σημερινους Συριζαιους επισης "δεξιοστροφους"( κατ αλλους πραγματιστες αριστερους) οπως ο Τσιπρας και ο Δραγασακης - που το περιεργο και που το πολιτικα μεμπτο?

    Β. Τωρα να πουμε πως το υπολοιπο σχολιο σου ακροβατει σε συλλογισμους αποκρημνους και (κυριως) εγγενως αντιφατικους. Λες πως η αριστερα σημερα περναει κριση αλλα ολα τα γεγονοτα φαινονται να σε διαψευδουν. Στις Ευρωεκλογες οπως και σε επανειλημμενες δημοσκοησεις η διαπιστωση ειναι πως ο Συριζα εχει σαφες προβαδισμα. Αν ο Συριζα ειναι (καθαρα) μπροστα αν ολα τα δεδομενα του δινουν τη (σημαντικη) παρασταση νικης αν "παιζει" (με τη μεγαλυτερη πιθανοτητα) να αποτελεσει τη επομενη κυβερνηση πως δ@@@@@ο γινεται η αριστερα (στην Ελλαδα) να περναει κριση? Προφανως εννοεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αριστερα! Αν ομως ο ΣΥΡΙΖΑ ( τον οποίο η Ευρωπη ολη χρεωνει στα αριστερα "μαγαζια" ) δεν ειναι αριστερα τοτε τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χα χα χα πέθανα στα γελια απ το πρωι. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό το "θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος", αλλά σήμερα φίλος μου έλυσε την απορία. Στο δημοτικό συμβούλιο όταν ο Μπουλές βάζει ερωτήματα στον Δήμαρχο (τρομάρα του) ο μπαρμπα Τάκης, επειδή δεν ξέρει που παν τα τέσσερα, απαντάει: "θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος". χα χα χα, αυτό θα πει αποκέντρωση εξουσίας, χο χο χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. XA XA POLY PETYXIMENO. TH KALYTERH APOKENTROSI 8A TH DOUME OTAN 8A SKORPISOUN KAI 8A TRABANE O KA8ENAS APO DO KAI APO EKEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά αυτός ο 12:16 μ.μ.κακώς μένει στον Έπαχτο. Αυτός πρέπει να πάει σε κάποιο Ινστιτούτο Γεωπολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής. Χαραμίζεται εδώ πέρα. Κοιτάξτε λογική: αριστερός ο ΣΥΡΙΖΑ άρα αριστερός και ο Καρακώστας. Ξέχασες φιλάρα να συμπεριλάβεις στους αριστερούς και τη Δαμανάκη, τον Μπίστη, το μπάρμπα Φώτη κλπ κλπ, όλοι τους πραγματιστές, καταπώς λες. Αμ η αριστεροσύνη κρίνεται στην πράξη και όχι στις παχιές κουβέντες. Εκεί θα κριθεί και ο Σύριζα και ο Καρακώστας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι και το ΠΑΣΟΚ ως αριστερό και εξτρεμιστικό προβαλλόταν στη Δϋση. Και είδαμε την προκοπή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον 11.41 μ.μ

    Ετερον εκατερον το ενα, ετερον εκατερον και τ αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή