Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο Φουκώ, ο Καρακώστας και η ανακοίνωση


Πέσανε οι πρώτες κατραπακιές  στο δημοτικό συμβούλιο με αποδέκτη τον αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα πριν από κάτι μέρες!
Μέχρι και ο Παπαθανάσης πρόλαβε και έριξε κάτι ψιλές στο σβέρκο του μέχρι πρότινος …συνοδοιπόρου του.
Αμελέτητος ο Καρακώστας  ανακάτωσε το σύμπαν, άλλαξε θέσεις σαν εκκρεμές  και με πολιτικαντισμούς και τσαλίμια, που θα ζήλευαν μαθητές 15μελούς,  έπαιρνε άσφαλτο από δω τη πήγαινε από  κει,  έταζε ταρτάν στο ένα σχολείο και προβληματιζόταν για την ποιότητα του συνθετικού  τάπητα στο άλλο.
Σαν άλλο εκκρεμές του Φουκώ κινήθηκε  ανάμεσα στη τσαπατσουλιά και στην επικίνδυνη άγνοια.
Ο σύντροφος Καρακώστας εκτός αυτών, σήκωσε το χεράκι του και ψήφισε υπέρ της συναυλίας της ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ στις εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Ξέχασε φαίνεται που ο ίδιος συμμετείχε στις διαδηλώσεις για το κλείσιμο και το μαύρο της ΕΡΤ στη πλατεία του λιμανιού.
Ξεσηκώθηκε τις προάλλες και μια συντρόφισσά του, και του τα έσουρε χοντρά.
Φτάσαμε και στα επόμενα, με το ΣΥΡΙΖΑ Ναυπάκτου, στις 8 Οκτωβρίου, να βγάζει βαρυσήμαντη ανακοίνωση για το θέμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ποιοτικές της εκδηλώσεις της ναυμαχίας !!! ( ακόμα δεν τον είδαμε… ), γράφει η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την συμμετοχή της Συμφωνικής ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ στον φετινό εορτασμό της 443ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, η Ο. Μ. Ναυπακτίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε χρήσιμο να θυμίσουμε την άποψη μας για την ΝΕΡΙΤ, το μαύρο στην ΕΡΤ  και να πάρουμε θέση για την συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση.
… Θα προτιμούσαμε λοιπόν αντί της ΝΕΡΙΤ, να είχαμε άλλη επιλογή που ξεκάθαρα θα έβαζε εμπόδια στην κυβερνητική προπαγάνδα.
Παρ' όλα αυτά. η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου Ναυπακτίας, αιχμάλωτη της οικονομικής ανέχειας και του συγκυριακά περιορισμένου χρόνου, αναγκάζεται να παρέχει μια πολιτιστική εκδήλωση, για την οποία δεν έχουμε αμφιβολία για την ποιότητά της (εκτιμούμε την δουλειά των εργαζόμενων στην ορχήστρα) αλλά αμφισβητούμε ευθέως την πολιτική χρησιμότητά της.  Σε ένα σύνολο εκδηλώσεων ποιότητας, η ομπρέλα της μνημονιακής ΝΕΡΙΤ  πάνω από την ορχήστρα, μας θυμίζει το μαύρο που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας.
Ελπίζουμε στον επόμενο εορτασμό της Ναυμαχίας, να συμμετέχει η ορχήστρα της νέας δημόσιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης, όπως αυτή θα λειτουργήσει από την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς».

Τι θέλει να πει ο …ποιητής; 
Αιχμάλωτη οικονομικά η δημοτική αρχή και με περιορισμένο χρόνο, για να κάνει οικονομία χρημάτων και χρόνου φώναξε τη ΝΕΡΙΤ – 70 νοματαίους ορχήστρα. 
Έτσι απλά!

Σκεφτείτε να είχε και μεγαλύτερα ζόρια, ποιούς θα φώναζε…  τη συμφωνική του Βερολίνου και την Άνγκελα;

21 σχόλια:

  1. Ορέ εδώ αυτοί πληρώνουν και τις διαλέξεις. Τι νομίζετε ότι είναι ο Μπουλές που μέτραγε και την τελευταία δεκαρα του Δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Α ρε κατακαημένη Ναυπακτία τι έχεις να τραβήξεις από δαύτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο μπαρμπα-Τάκης μες στην τρελή χαρά. Ούτε έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για να καταλάβει ο Τάκης αγαπητέ 10:48μ.μ. τι γίνεται πρέπει να είναι και πολιτικά εύστροφος. Και ο Τάκης δεν διακρίνεται για την πολιτική του ευστροφία.........

      Διαγραφή
    2. Καλά για ποια ευστροφία μιλάς αγαπητέ 10.53 μ.μ.; Εδώ δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα στο Δήμο.

      Διαγραφή
  4. MPOREI NA YPARXEI GRAMMIKH ALGEBRA KAI NA TH GNORIZEI O LOUKOPOULOS. GRAMMIKOS DHMARXOS DEN YPARXEI.
    ANAFORIKA ME TTHN EYSTROFIA DEN EINAI BEBAIO OTI H MA8HMATIKH SKEPSH APAITEI KAI EYSTROFIA.
    H SKEPSH TOU DHMARXOY ... H EYSTROFIA ANAGAIA SYN8HKH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε βλαχαδερά μπουλεδοκατασκευάσματα βρήκατε ανώνυμο βήμα και ξεσαλώνετε. Βγήτε επώνυμα να τα πέιτε για να εισπράξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον 7:58 π.μ. Καλείς αυτούς που γράφουν ανώνυμα σχόλια στο lepantopress να τα δημοσιεύσουν επωνύμως. Αλλά και εσύ δεν πας πισω. Πίσω από την ανωνυμία κρύβεσαι.

      Διαγραφή
    2. Ποιος είναι ο Lepanto press για να μιλήσω επώνυμα. Με ανώνυμους κομπλεξικούς μόνο έτσι επικοινωνείς, οπως κι αυτοί. Αλλά οι επιμένοντες επώνυμες απαντήσεις πρέπει να δηλώνουν επώνυμο.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή σε πείραξε το ότι το lepantopress είναι ανώνυμο και για αυτό απαντάς κ εσύ ανωνύμως; μάλλον δεν έχεις τα κότσια να βγεις και να καταγγείλεις επωνύμως αυτούς που γράφουν ανώνυμα.

      Διαγραφή
    4. Απαιχτος ο συλλογισμος σου 1,57. Τυφλα ναχει ο Αριστοτελης.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απολύτως! Ορθά δομημένος ο συλλογισμός του 1:57, με προκείμενες προτάσεις και συμπέρασμα. Τον συναγωνίζεται επάξια τον Αριστοτέλη.

      Διαγραφή
  6. τραγωδια και η ναυμαχια αυτη ηταν η γνωμη του κοσμου που ακουσα ... ουτε ενας επισημος ουτε μια ξενη αντιπροσωπεια ενας πρεσβης κατι... με κυρ τακη ραπτη και κοτσανα που πατε ωρε; νριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τωρα θυμομαστε τον Παπαθαναση που μας εβγαλε απο την αφανεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκδηλωσεις με κωστια και ερασιτεχνες δε γινεται δυστυχως.. αλλη μια κακη εκδηλωση χωρις κανεναν προσκεκλημενο η επισημο! εμεις κι εμεις η καλυτερα τεσσερις κι ο κουκος.... τα κεφαλια μεσα... και παλι... για την πολη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. # "Σαν άλλο εκκρεμές του Φουκώ κινήθηκε ανάμεσα στη τσαπατσουλιά και τη άγνοια".
    Κύριε μπλόγκερ πρέπει να υπήρξατε μαθητής του Καρακώστα......ΣΚΡΑΠΑΣ μαθητής και τον.... αναγκάζατε να σας βάζει χαμηλό βαθμό ....έτσι εξηγείτε και το απωθημένο που συχνά βγάζετε μαζί του......στην ανάρτηση σας είπατε να το παίξετε και καλά "ξερωγώς"....τη πατήσατε όμως δείχνοντας ότι καθόλου δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι είναι το εκκρεμές....δικαιολογημένος λοιπόν και ο χαμηλός βαθμός που σας έβαζε ο Καρακώστας....η λέξη εκκρεμές μόνο αυτό που υπονοείτε εσείς δεν σημαίνει.....προς γνώση σας το εκκρεμές εκτελεί συνεχείς και αρμονικές ταλαντώσεις στο χώρο......και σε καμία περίπτωση.....ούτε μεταφορικά....δεν περιγράφεται ο άνθρωπος με ασταθείς πολιτικές στάσεις.....ανοίξτε πρώτα ένα βιβλίο φυσικής και μετά ένα λεξικό και σίγουρα θα πεισθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως σκράπας δεν ήταν ο μαθητής αλλά ο Καρακώστας;

      Διαγραφή
  10. Από τα θέματα που θίγετε και τις φωτογραφίες που αναρτάτε φαίνονται τα αποθημένα σας από τότε που χάσατε τις καρέκλες σας με συντριπτικό μάλιστα αποτέλεσμα! Είστε πιστή αντιγραφή του "εμπρός-πίσω,αντι-Τσούμας". ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.19 μπερδεύεις πράγματα που δεν μπερδεύονται. Ο Αντιτσούμας δεν υπήρξε lepantopress και είναι γνωστό πως δεν μάσαγε με τίποτα. Ναι, μπορεί συχνά να ήταν εμπαθής και να έσταζε χολή περισσότερο από όση "επιτρέπεται", όμως είχε άποψη. Καλή, κακή δεν έχει σημασία πάντως, άποψη είχε. Στη περσινή αναπαράσταση άσκησε δριμύτατη κριτική στην τότε αντιδήμαρχο επί του πολιτισμού - για όλα. Για το καλλιτεχνικό μέρος, το πολιτικό μέρος της εκδήλωσης - για τα πάντα.Το lepantopress ασχολείται με το εκκρεμές του Νεύτωνα, το σκάφος του Σιαμαντά, τις ρουσφετολογικές καθαριότητες του Κοτσανά και σπάνια εκφράζει άποψη. Είναι κατά κάποιο τρόπο η τοπική μας κουτσομπόλα. Αν, έχει γνώμη και μπορεί να πάρει θέση...ιδού η Ρόδος. Ας γράψει την άποψη του για την χτεσινή αναπαράσταση. Ήταν καλή, ήταν μέτρια, ήταν κακή...τι ήταν τέλος πάντων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται πως το Lepantopress πολύ ενοχλεί τον 1.55 μ.μ. Τι να κάνουμε; Ήσασταν μαθημένοι μόνο στην καταγγελία και στην κριτική των άλλων. Τώρα θα κριθείτε στην πράξη Καρακωστόπουλα. Για τον (λέμε τώρα) Δήμαρχο τι να πω. Ανύπαρκτος είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή