Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός Ναυμαχίας και ΝΕΡΙΤ


Με ποια λογική προσκαλέστηκε στον εορτασμό της ναυμαχίας της Ναυπάκτου η ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ; 
Αυτού του μορφώματος που έφερε το μαύρο στην ΕΡΤ; 
Το μαύρο στη ζωή μας;
Το μαύρο στη δημοκρατία;
Η ΝΕΡΙΤ ταυτίζεται με την εξουσία, είναι όργανο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, όργανο μεμονωμένων ή οργανωμένων επιχειρηματικών «κύκλων».
Η ΝΕΡΙΤ είναι η κυβερνητική προπαγάνδα όλων των μνημονιακών νόμων που έφεραν τη πτωχοποίηση  του ελληνικού λαού, τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας, τον στραγγαλισμό των πολιτών της και την καταστροφή της νεολαίας της.
Η ΝΕΡΙΤ δεν υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, παρά την κυβερνητική  εξουσία η οποία επιχειρεί να καλλιεργήσει στη βάση της κοινωνίας τη λογική του «διαίρει  και βασίλευε» προωθώντας φαινόμενα «κοινωνικού κανιβαλισμού».
Η ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται ούτε για δημόσια ούτε για τηλεόραση.
Είναι ένα μόρφωμα παράνομο που επιχειρεί να διαδεχτεί την παλιά ΕΡΤ, αλλά δεν μπορεί ούτε θα μπορέσει ποτέ. Γιατί όπως γράφει και μια γνωστή δημοσιογράφος: « Η ΕΡΤ είχε τις αμαρτίες και τα προβλήματά της (τα οποία βεβαίως δημιουργούντο πάντα από τις κυβερνητικές προσπάθειες χειραγώγησής της) αλλά ήταν υπαρκτό μέσο ενημέρωσης.
Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο με δομές και υπόσταση. Αυτό το μόρφωμα που έβαλε στη θέση του η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε.
Προσβάλλει την ενημέρωση, την δημοσιογραφία, την πολιτική, την αισθητική, την κοινή λογική.
Όλα τα είχε λοιπόν η διαβόητη ΝΕΡΙΤ, το «μαύρο» στις ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της έλειπε. Ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε.
Λογοκρισία που οδηγεί στο σκοταδισμό και προσβάλλει τον θεσμό που εκπροσωπεί.
Η αποκάλυψη της αληθινής αποστολής της λεγόμενης ΝΕΡΙΤ, ένας απ τους βαθύτερους λόγους του «μαύρου» της ΕΡΤ».
Το «μαύρο» στην ΕΡΤ είναι φασισμός.
Με το «μαύρο» στην ΕΡΤ διακυβεύεται το δημόσιο έναντι του ιδιωτικού, το συλλογικό έναντι του ατομικού, διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία.
«Ο αγώνας που ακολούθησε, το φασιστικής έμπνευσης πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα, έχει ήδη καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως ένα από τους μεγαλύτερους της σύγχρονης Ελλάδας.
Το «μαύρο» που προσπάθησε η ακροδεξιά μνημονιακή συγκυβέρνηση να επιβάλλει στην ΕΡΤ και σε όλο τον ελληνικό λαό, βρίσκει απέναντί του την αλύγιστη βούληση των εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους την ΕΡΤ, την μαζική συμπαράσταση σε αυτούς από εκατοντάδες χιλιάδες λαού καθημερινά και τον πολιτισμό ως ιδανικότερη έκφραση αυτού του συλλογικού αγωνιστικού πνεύματος.
 Ένα χρόνο μετά το «μαύρο» αυτό δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει τις ζωές μας, φαίνεται όμως πως ζει τις τελευταίες μέρες του.
Δεν θα είμαστε εμείς η γενιά που θα συνηθίσει το «μαύρο», αλλά η γενιά που θα το τελειώσει». ( Από την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ)
Με την έλευση της ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ στην πόλη μας επικροτούμε το «μαύρο» στη ζωή μας, το «μαύρο» στη δημοκρατία, το φασισμό στη ζωή μας.
Οι δημοτικοί άρχοντες πρέπει να ξανασκεφτούν μια τέτοια ενέργεια, δεν είναι αργά να υψώσουμε την αξιοπρέπειά μας (όσες αποφάσεις και αν έχουμε πάρει) και να ματαιώσουμε αυτήν την εκδήλωση της ΝΕΡΙΤ.
Ο εορτασμός της ναυμαχίας της Ναυπάκτου άριστα εκπροσωπείται από όλες τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δεν επικροτούμε το «μαύρο» της ΕΡΤ.
Δεν επικροτούμε το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

Απόψεις, μέλους της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας


19 σχόλια:

  1. Απόψεις, μέλους της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας
    μαλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καρακώστας δεν ήταν που πρωτοστατούσε στην εκδήλωση για το μαύρο στην ΕΡΤ στο λιμάνι;
    Τώρα αρχίνησε τις κωλοτούμπες!!!!!!!
    Τι σου είναι αυτή η εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ρωτησω κατι?
    Η Ναυπακτος δεν εχει Φιλαρμονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το διάβασα στο διαδίκτυο. τι έχει να πει ο Καρακώστας και ο Ράπτης γι΄αυτό;
    Στη ΝΕΡΙΤ λεφτά υπάρχουν! Και για στολές! Οχι όμως ό,τι κι ό,τι. Κάτι λιγότερο από …Αρμάνι. Αφού δίνει σχεδόν 300 ευρώ για ένα πουκάμισο και παντελόνι των μουσικών
    Πόσο χρήματα δίνετε για ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι; Και πόσα θα πληρώνατε αν αγοράζατε συνολικά 55 πουκάμισα και 55 παντελόνια; Αν κρίνουμε από τη ΝΕΡΙΤ μια καλή τιμή για μια τέτοιου μεγέθους παραγγελία είναι σχεδόν 300 ευρώ το κάθε σύνολο! Κι όμως δεν είναι καθόλου πλάκα, αλλά -κωμικοτραγική έως εξοργιστική- πραγματικότητα…
    Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, αποφάσισε την αγορά 55 ενδυμασιών από την εταιρεία VASANTO ΕΠΕ, δηλαδή 55 πουκάμισα και 55 παντελόνια που προορίζονται για τις εμφανίσεις των μελών της ορχήστρας των Μουσικών Συνόλων, αντί του ποσού των 15.675 ευρώ! Της στοιχίζει δηλαδή, η κάθε ενδυμασία (παντελόνι – πουκάμισο) ποσό ύψους 285 ευρώ! Πώς… είπατε; Τσάμπα πράμα; Το ακριβώς αντίθετο.
    Μια ματιά στις τιμές των μαγαζιών -στη λιανική- δεδομένης της οικονομικής κρίσης δείχνει ότι στην τιμή των 60-80 ευρώ μπορείς να βρεις ακόμα και «επώνυμα» αντρικά παντελόνια, ενώ σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα μπορείς να βρεις πουκάμισα. Δεδομένου δε, ότι πρόκειται για μια παραγγελία 55 ενδυμασιών (σύνολο 110 κομματιών) είναι προφανές ότι οι τιμές είναι κατά πολύ χαμηλότερες.
    Επικοινωνήσαμε με τον κ. Νίκο Γιαννέτο, (της γνωστής επώνυμης και πολυτελούς φίρμας) γνώστη και με πολυετή εμπειρία της αγοράς ανδρικών ρούχων και σύμβουλο του Εμπορικού Συλλόγου. Με βάση την εμπειρία του από την αγορά σήμερα, ρωτήσαμε πόσο κοστίζει ένα καλό παντελόνι κι ένα καλό αντρικό πουκάμισο σήμερα. «Ο χώρος του ενδύματος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος» διευκρινίζει, ωστόσο όταν ζητάμε να βάλει ένα όριο με βάση πάντα τις τιμές της αγοράς (όχι τις υψηλότερες, ούτε τις χαμηλότερες), είναι σαφής:
    «Για ένα καλό παντελόνι, η τιμή κινείται μεταξύ 100 και 150 ευρώ και για ένα πουκάμισο από 60-100″. Οσο για το πώς σχολιάζει την τιμή των περίπου 285 ευρώ για ένα παντελόνι κι ένα πουκάμισο; «Με τόσα, θα μπορούσε κάποιος να ραφτεί και σε μας…»
    Ε, ΝΕΡΙΤ είναι αυτή, σε βιοτεχνία θα ραφτεί;
    Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι με βάση τις τιμές της αγοράς, με ένα ποσό 200 ευρώ μπορείς να εξασφαλίσεις μια απολύτως αξιοπρεπή αντρική ενδυμασία για τα μέλη μιας ορχήστρας. Πόσο θα τα πληρώσει η ΝΕΡΙΤ – η οποία δημιουργήθηκε πάνω στο «μαύρο» της ΕΡΤ με «σημαία» τη σωστή οικονομική διαχείριση; Σχεδόν… κατά 50% ακριβότερα, αφού η κάθε ενδυμασία θα της στοιχίσει 285 ευρώ! Λεφτά -στη ΝΕΡΙΤ- υπάρχουν, προφανώς και της περισσεύουν…
    Εδώ έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα έκανε αίσθηση η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος σε μια χώρα όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας, συνέστησε στις νοικοκυρές όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ να αναζητούν τα πιο φτηνά προϊόντα, τις πιο φτηνές μάρκες. Να μην πηγαίνουν για ψώνια «…σαν το παγώνι» – όπως χαρακτηριστικά είπε.
    Για τη ΝΕΡΙΤ, η οποία αγοράζει σε… τιμή προσφοράς 285 ευρώ ένα πουκάμισο κι ένα παντελόνι, τι ακριβώς έχει η κυβέρνηση να πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν γράφετε ότι το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφει την ανακοίνωση είναι η σύζυγος του Θωμά Βέργου, σημαίνοντος στελέχους της πρώην κίνησης πολιτών την οποία διέλυσε ο Καρακώστας; Ο Καρακώστας που είναι καλός στις διαδηλώσεις και στις κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποτέλεσμα της χθεσινής πορείας είναι τα συνθήματα που γράψανε σε κτήρια στην πόλη, ανάμεσά τους και το δημαρχείο; Ο Καρακώστας συμμετείχε στην πορεία έτσι δεν είναι; Πώς συνδυάζονται η αντιδημαρχία, η πορεία και το σύνθημα της αναρχίας στο δημαρχείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λουκόπουλος: θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαντα μονο σε 'σενα τη χαζη οτι απο ποτε ταιριαξες με τα υπολειματα του συριζα?

      Διαγραφή
  8. Για τις επιχειρησεις που εκλεισαν δε λετε κουβεντα. Σας ενδιαφερει μονο γιατι θα ερθει η ορχηστρα της ΝΕΡΙΤ. Αριστεροι και δεξιοι ειστε ΙΔΙΟΙ. Και τα παιδακια που ηταν στο λιμανι χθες πραγματικα τα λυπαμαι, οπως και τα μορφωματα της ακροδεξιας. Κατα τα αλλα..........ολοι ANTIFA και σηματακια της Χ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσείς ξεκαθαρίσατε τι πιστεύετε για τη ΝΕΡΙΤ, ή απλά αναδημοσιεύετε ένα περιθωριακό γράμμα για αντιπολιτευτικούς λόγους; Ξεκαθαρίστε λίγο και τη δική σας θέση να ξέρουμε τι τελικά πουλάτε. Αντιπολίτευση, αριστερολαγνεία ή φούμαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατί δεν έχει τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετε το θέμα της ΝΕΡΙΤ ψηφίστικε ομόφωνα στο Δ.Σ. ακόμα και ο εκπρόσοπος του ΚΚΕ ψήφισε. Μόνο εσύ ο άσχετος δεν το κατάλαβες.

      Διαγραφή
  11. Θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !
    ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ , ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡ ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ.ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ.ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ,ΟΠΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΤΡΙΖΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΡΑΣΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΦΡΥΩΜΕΝΟΣ.ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΤΙ ΣΤΙΧΑΚΙΑ,ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ.ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΟΥΙ ......Η ΑΛΕΠΟΥ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια κυριε 7.54 μμ.....σιγουρσ βλεπεις εφιαλτες στον υπνο σου....Καρακωστοεφιαλτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.ΤΟΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ.ΠΕΝΤΕ ΕΔΩ ΠΕΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΓΙΟΣ;ΤΟΣΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΡΜΕΞΕΙΣ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.ΕΡΓΑ..... ΕΡΓΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ.ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ....ΜΑΛΛΩΣΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....και το μυαλο μου ειναι θολο πω πω πω πω.....ποιητης φανφαρας εν Επαχτω

      Διαγραφή
  16. Με μεγάλη έκπληξη διαβάζω την είδηση πως η νέα δημοτική αρχή ξεκινάει την πολιτιστική της προσπάθεια προσκαλώντας στην πόλη τη ΝΕΡΙΤ. Θεωρώ πως η αλληλεγγύη σε μια πραξικοπηματική ενέργεια δεν είναι ότι καλύτερο. Ο «σεβασμός σε εργαζόμενους» είναι υποκριτικός και κακώς επικαλείται, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αν θέλεις να σεβαστείς κάποιον εργαζόμενο, οφείλεις να σεβαστείς αυτούς που καταργήθηκαν με μια μονοκονδυλιά μέσα σε μια νύχτα από την εργασία τους. Αυτούς που έβαλαν πάνω από όλα την αξιοπρέπειά τους και δεν έσπευσαν να προσκυνήσουν αυτούς που έριξαν ΜΑΥΡΟ. ΜΑΥΡΟ στα εργασιακά δικαιώματα, ΜΑΥΡΟ στη δημοκρατική νομιμότητα. Αυτούς που κρατήσαν το Ραδιομέγαρο ανοιχτό μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ κάνοντας συνεχές πρόγραμμα, χωρίς να πληρώνονται, αυτούς που μέχρι σήμερα αντέχουν και εκπέμπουν από την ελεύθερη ΕΡΤ 3. Αυτούς που κρατήσαν και κρατάνε ακόμη ζωντανούς του περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ. Μια δημοκρατική δημοτική αρχή δεν μπορεί να ξεχνάει πώς έπεσε το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ και να συμπλέει με πραξικοπήματα. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν διαβάζει και δεν ξέρει τι λένε οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Αναπληρωτές τους (Μακρυδημήτρης,Μορώνης…) για την ίδια τη ΝΕΡΙΤ, παραιτούμενοι από αυτήν. Στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία μιας δημοκρατικής αρχής είναι πριν την εμφάνιση της ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ να καταγγείλει το ΜΑΥΡΟ και το τεράστιο σκάνδαλο διαπλοκής της DIGEA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή