Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Στον απόηχο της Ναυμαχίας: Επεισόδιο 1


Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας και τώρα ήρθε η ώρα της αξιολόγησης του αποτελέσματος. 
Όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση καλό είναι για τους διοργανωτές «μικρό καλάθι πάντα να κρατούν» πριν τις εκδηλώσεις,για να μπορούν να το γεμίσουν με το κλείσιμο αυτών.
Ή όπως έλεγε και αρχαίος σοφός «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Θα μεταφέρω αυτά που εισέπραξα:

Εκδήλωση Παρασκευής με την ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ:
Πολλά ειπώθηκαν και ανακοινώσεις βγήκαν από το ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Τα προσπερνώ.
Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Καλό δηλαδή το περιτύλιγμα αλλά προβληματικό το περιεχόμενο. 
Κλασική μουσική και μάλιστα με άγνωστο ρεπερτόριο για τους πολλούς κοινούς θνητούς που πιάσανε το μεντένι και τα τραπεζάκια των μαγαζιών του Λιμανιού μαζί με τις αθώες φωνές των παιδιών που κυκλοφορούσαν (και καλά κάνανε τα παιδάκια) στο λιμάνι, δεν γίνεται.
Η κλασική μουσική είναι για κλειστούς χώρους, ειδικά όταν οι θεατές δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια ακούσματα.

Εκδήλωση Αναπαράστασης της ναυμαχίας
Αν κρίνει κανείς από το καλοφτιαγμένο σκηνικό στην προβλήτα κάτω από τον Ανεμογιάννη και στον Φάρο και αν αυτό το συνδυάσει με όσα διαδραματίστηκαν στην αναπαράσταση δεν μπορεί παρά να μην σκεφτεί τα τραγουδάκια (και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει μαζί μου σε αυτό και ο αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας που έχει αποκτήσει ειδίκευση σε αυτό τον τελευταίο καιρό)

ΝΑΥΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ..
                                      ή
ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΗ

Στήθηκα λοιπόν να δω το διαφορετικό, όπως το είχε προαναγγείλει ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης.
Την ουσία και όχι την παρουσίαση ενός ιστορικού γεγονότος.
Περίμενα να βιώσω την άλλη διάσταση, όπως μου είχε πει στο τηλεοπτικό σποτ ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και οι συνεργάτες του.
Στημένος λοιπόν μέσα στο πλήθος προσπάθησα για μια ώρα να μείνω αφοσιωμένος ως καλός μαθητής του δημοτικού σχολείου  και να παρακολουθήσω τη δασκάλα που μας διάβαζε την ιστοριούλα για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Αριθμούς άκουσα, γεγονότα άκουσα αλλά αναπαράσταση δεν είδα. 
Δεν είδα  να γίνεται αναπαράσταση της μάχης στη θάλασσα ούτε πήρα κανένα απολύτως μήνυμα από το ιστορικό γεγονός.
Τη συγκεκριμένη παράσταση θα προτιμούσα να τη δω και να την απολαύσω καθιστός σε μια θεατρική αίθουσα.
Ως θεατρική παράσταση σε κλειστό χώρο ίσως να έπαιρνε καλές κριτικές.
Όμως εμείς δεν καλέσαμε τόσο κόσμο να έρθει να δει θεατρική παράσταση αλλά αναπαράσταση της ναυμαχίας.
Και έχουμε την τύχη να έχουμε θάλασσα και ενετικό λιμάνι.
Τι απομένει λοιπόν να κάνουμε;
Να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα ώστε ο θεατής να νιώσει ότι συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, που έγινε στη θάλασσα, όχι στη στεριά ούτε στον αέρα με ακροβάτες που είχαν μάλιστα και κάποιες αστοχίες.
Δεν χρειαζόμαστε να μας διηγηθούν ιστορία, μπουχτίσαμε από αυτόν τον τρόπο μάθησης στα σχολεία μας.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Δήμαρχο κ. Λουκόπουλο  που λέει:
«Δεν χρειαζόμαστε άλλο κατηχητικό».

69 σχόλια:

  1. Ειστε απιστευτοι ,μια καταπληκτικη αναπαρασταση και εσεις την χλεαυαζετετε...απιστευτα μιζεροι .... με αυτα τα μυαλα το 40% θα γινει 4% ,πιστεψτε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ είσαι μίζερος που δεν βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα στην ναυμαχία που οργανώθηκε επί Μπουλέ και σε αυτήν που "οργανώθηκε" επί μπαρμπα-Τάκη...........

      Διαγραφή
    2. Ναι φιλε ,εσυ προτιμας το μπαμ μπουμ αλα χολιγουντ του Μπολε ...Αντι να σταθεις στην εκπληκτικη ερμηνεια - σκηνοθεσια και στη συμμετοχη του κοσμου ,μου λες γιατι δεν ειχε μπαμ μπουμ .....μεχρι εκει το μυαλο...

      Διαγραφή
    3. Ό,τι και να πείτε η διαφορά μεταξύ Μπουλέ και μπαρμπα-Τάκη είναι τεράστια.

      Διαγραφή
    4. Yπαρχει διαφορα στις απευθειας αναθεσεις .....Οσοι δημαρχοι περασαν απο τη Ναυπακτια δεν εκαναν τοσες απευθειας αναθεσεις οσες ο μπουλες...

      Διαγραφή
    5. δημοσίευσέ μας στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Μπουλές έφαγε λεφτά μέσω των απευθείας αναθέσεων

      Διαγραφή
    6. Οι απευθείας αναθέσεις εμπεριέχουν συναλλαγή και μαύρο χρήμα. Ξέρεις κανέναν ποτέ να έχει συλληφθεί για μαύρο χρήμα, εκτός κι αν πρόκειται για αδικαιολόγητες περιουσίες εκατομμυρίων. Μιας και μιλάμε για περιουσίες η Ζαμπάρα πως μπόρεσε να φτειάξει μέγαρο, με μισθό που ούτε για το οικόπεδο δεν έφτανε; Όσο για τον φίλο σου τον Μπουλέ θα τα πούμε μετά από το δικαστήριο της 8ης Ιανουαρίου ΄15, όπου θα μάθουμε γιατί και για ποιο λόγο κατηγορείται για υπεξαίρεση. Κάνε λίγο υπομονή.

      Διαγραφή
  2. Μα πώς να γίνει σωστά η οργάνωση ενός κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος όπως η ναυμαχία από τη στιγμή που όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής είναι άσχετα; Ο Καρακώστας όταν ήταν αντιπολίτευση δεν πάταγε ποτέ στις εκδηλώσεις κ τις περιφρονούσε συνεχώς. Να περιμένει λοιπόν κανείς προκοπή από τέτοιους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήταν μια καταπληκτική ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. αλλά μια αφήγηση ,ένα θεατρικό δρώμενο για παιδιά.Σε κλειστό χώρο θα ήταν υπέροχο.Όμως δεν είδα και τους πολλούς Ναυπάκτιους εθελοντές, όπως διατυμπάνιζαν πριν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης. Τρεις και ο κούκος από τις Πολιτιστικές Διαδρομές.Ευτυχώς υπήρχε και η Φιλαρμονική για μπούγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ηταν προτιμοτερα τα μπαμ - μπουμ της Μαριας........ Για τον εθελοντισμο θα πρει η ναυμαχια να μπει στη συνειδηση του μεσου Ναυπακτιου ,κατι που απετυχε τοσο ο Μπουλες οσο και οι προηγουμενοι δημαρχοι

      Διαγραφή
    2. 9.31 Τα Πακιστανα της προηγουμενης δημοτικης αρχης (ενεκα η κριση) εφυγαν απο τη Ναυπακτο. Ολοι οι Ναυπακτιοι εθελοντες ηταν παροντες.

      Διαγραφή
  4. Του χρονου να το αναλαβει η Ευαγγελατου παλι αλλα με ρεπερτοριο που ξερει καλα η ιδια. Αν θελει μπορει να πεταει και λουλουδια στην πιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμα κακοπροαιρετα σχόλια για την κ. Ευαγγελατου μην γράψετε ξανά.ντροπή σας

      Διαγραφή
    2. Γιατι ?? θα μας πεταξει κανενα πανερι με λουλουδια στο κεφαλι?

      Διαγραφή
    3. Απο ποτε οι ντιζέζ οι γλάστρες και τα αρπακτικά των μπουζουκιών έγιναν σκηνοθετες; Νομιζει η κυρια ότι απευθύνεται σε βλαχους. Πεντε χρονια στον παγο και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Ωραιο επιπεδο εχετε ανωνυμοι κυριοι!!!
      με στεναχωρει πολυ το γεγονος οτι πρεπει να μενω στην ιδια πολη με εσας.
      νομιζω οτι πρεπει να βρειτε αλλο τροπο να "αυτο-διασκεδαζετε" . η κακια σας βλαπτει σοβαρα τα ματια μας.

      Διαγραφή
    5. Κι εσυ επωνυμη κ. Εφη κοψε την πολύ αυτοϊκανοποιηση, ριξε κανα γ@μισακι, γιατι η παρουσια σου βλάπτει τον ερωτισμο της πολης μας. Αλλιώς φυγε για να μην αισθανομαστε τους χωριαταρους με τις ανοργασμικες παρουσίες διπλα μας. Αφησε μας να εχουμε τα δικα μας στανταρτ πολιτισμου, ερωτισμου και κακιας. Βεβαια παρε μαζι σου και την κ. Ευαγγελατου γιατι τα φυκια τα ξεχωρίζουμε καλα.

      Διαγραφή
    6. ΡΕ ΒΓΗΤΕ ΕΞΩ ΑΠΕΔΩ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΟ; ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΜΠΟΥΛΕ ΣΤΟ ΔΣ. ΑΠ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ, ΚΙ ΑΠ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΛΙΓΑ. ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟ ΚΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΚΑΤΩ. ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΖΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥΚΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΞΕΔΑΚΙ.

      Διαγραφή
    7. 7:28, απο τότε που πήρες ταυτότητα ανθρώπου μωρή βλαχάρα!!!

      Διαγραφή
    8. Φιλε 4:41 μηπως εχεις μπλεξει τη π@@τσα σου με τη βουρτσα σου?? Λαθος πραμα παιζεις.

      Διαγραφή
  5. Ενταξει μη τα ισοπεδωνουμε ολα .Ειναι κοινα αποδεκτο οτι ο Μπουλες ηταν καταστροφη για το τοπο ,κατι που αποτυπωθηκε στις εκλογες με το 60-40 , αλλα η Ειρηνη ειναι ικανοτατη στη δουλεια της της και εχει επιδειξει πολυ καλα αποτελεσματα οσες φορες εχει ανεβασει θεατρικες παραστασεις , η διακριση στις συρρακουσες τα λεει ολα για την αξια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το bog σας μονο αντικειμενικο δεν ειναι. Δυστηχως απο αυτα που διαβαζω συνεχως, το blog αυτο εχει δημιουργηθει για να πληξει την δημοτικη αρχη. Οποτε οποιαδηποτε προσπαθεια οποιουδηποτε για το αντιθετο θα πεφτει παντα στο κενο. Δεν υπαρχει περιπτωση να διαβασω ξανα το blog αυτο. Καποια στιγμη ειχε πλακα. Τωρα ομως κατανταει γελειο οπως γελειοι καταντουν και οι διαχειριστες του.
    Αντιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η πλακα ειναι οτι οι ανθρωποι αυτοι περιμενουν να τους εμπιστευτει ξανα ο Ναυπακτιος σε 5 χρονια , λες και προκειται να ξεχασουν την αλαζονεια των Μπουλε κ Ζιαμπαρα οι οποιοι ουτε καν εμπαιναν στη διαδικασια να μιλουν με τον απλο κοσμο της Ναυπακτου και τον εβλεπαν αφ υψηλου

      Διαγραφή
    2. Οχι ο Μπουλες ηταν καλος ,εξαφανισε το χρεος, Μονο που αυτο το εκαναν ολοι οι δημοι της χωρας..Απο εκει και περα το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  7. Αν δε πηρες κανενα μηνυμα απο τη χθεσινη αναπαρασταση , το πιθανοτερο ειναι οτι δε θα εχεις τελειωσει το δημοτικο κυριε αρθρογραφε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μπουλές (ο Βλάχος) εξαφάνισε το χρέος που ... ντόπιοι Ναυπάκτιοι (αριστοκράτες) φόρτωσαν τον Δήμο και σε καιρούς φτώχειας έβγαλε απο προγράμματα (με τις απευθείας αναθέσεις μελετών για τις οποίες τρελαίνεστε) έργα 42 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά οι Ναυπάκτιοι (το 60% που λέτε) δεν το εκτίμησαν. Ας φάνε λοιπόν στη μάπα το απόλυτο τίποτα. Δε θα 'ναι δα και η πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη φίλε το 60 ο/ο έκανε λάθος.

      Διαγραφή
    2. Πως εξαφάνισε το χρέος των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΝ που ακούστηκε στο περασμένο ΔΣ; Με μπλάνκο ρε χαϊβάνι;;;;

      Διαγραφή
  9. Λουκόπουλος: θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγο άσχετο αυτό που γράφεις φίλε για τον μπάρμπα Τάκη, αλλά θα μου πείς μήπως αυτός και η παρέα του είναι σχετικoί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΕΤΙΚΟΙ; Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΛΗΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΣΧΕΤΟ: ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΤΑΚΗ

      Διαγραφή
    2. ενώ ο πιτσιρικάς ο Μπουλές;

      Διαγραφή
  11. Μάθτε επιτέλους ρε βλαχαδερά ότι στη θάλασσα. έχουν άποψη μόνο οι θαλασσινοί και οι καπεταναίοι. Άμα γίνει τίποτα στα Ρουπάκια τότε θα σας ρωτήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βλαχαδερά έκαναν αναπαράσταση στη θάλασσα, ενώ εσείς οι θαλασσόλυκοι σκιάζεστε το νερό και τρυπώσατε στη στεριά. γι' αυτό η Ναύπακτος έμεινε τόσο πίσω

      Διαγραφή
  12. έτυχε δίπλα μου να κάθονται κάποια στελέχη του Μπουλέ και έλεγαν οτι τους άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.βέβαια τα έλεγαν μεταξύ τους στα σαιτ θα πουν άλλα.
    ήταν μια πάρα πολύ καλή εκδήλωση κατά την άποψη μου και θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε.
    φυσικά πονάει τη Μαρία η επιτυχία αλλά δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ειρωνικά θα το έλεγαν τα στελέχη του Μπουλέ. Αλλά γιατί ασχολιόμαστε με στελέχη, την άποψη του κόσμου ακούστε. Η χειρότερη ναυμαχία των τελευταίων ετών. Λόγια πολλά και βαρετά και αποτέλεσμα μηδέν. Να ρωτάτε και αυτούς που πλήρωσαν ξενοδοχείο. πίκρα μεγάλη

      Διαγραφή
  13. μια τραγωδια! που ειδατε αναπαρασταση; για γιορτουλα σε δημοτικο ηταν καλη! απο κει και περα τιποτα! αυτο ελεγαν ολοι ! κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πλακα κανετε; ουτε ενας επισημος ουτε μια αποστολη απο το εξωτερικο επιπεδο δημοτικου... μαλλον γυμνασιου ε κυρ τακη φροντιστη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι συγκρινεται αυτη η ναυμαχια με του παελθοντος και κυριως του Παπαθανση; ουτε ενας δημαρχος ουτε μια αντιπροσωπεια πυτε ενας πρεσβης μηδεν απο μηδεν μηδεν κυρ τακη συνταξιουχε!! κριμα για τον τοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. που να πατε κυρ τακη με τα βαριδια που εχεις μαζεψει .. οσο για τη ναυμαχια σσσσσσς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδιά μην πειράζετε τον μπάρμπα Τακη. Εϊναι στην καρακοσμάρα του. Ανάθεμα και αν παίρνει μυρουδιά τι γίνεται. Έχει και έγνοια με τον Ολυμπιακό, τι να πει για το Δήμο. Έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. eimaste axaristoi omos kai palioxaraktires... Eidate ton barba Takh pou eskase myti me grabata tsiliki kai detou eipe kanenas me geia!!!!
    Bazo stoixima oti grabanta eixe na foresei apo tote pou tin apagorepse to komma...
    Ayto den einai proodos sta dromena tis Naymaxias ? Min eimaste toso mizeroi kai axaristoi. Siga - siga 8a deite pos 8a milisei , 8a pei tis protes tou koubentoules .... As min eimaste anypomonoi se 5 xronia na deite mexri kai gia to Pana8hnaiko 8a ekfrastei afoba!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο μαυροψυχος μπορει να γινει καποιος. Ποση χολη μπορει να ξερασει. Για τον 5.00 μ.μ ο λογος......την απολυτη κωλ@@@@@@ρια. ΝΤΡΟΠΗ.

      Διαγραφή
  20. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ. ΜΟΥ ΘΗΜΗΣΑΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ Κ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!! ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ
    ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ 2 ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ,
    ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ!!
    ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπροστα στους Ταμηλους Ντινοπουλους και Σκουρλετηδες που εκπροσωπουν το λαο μας ο Τ.Λουκοπουλος ειναι οαση πολιτικου πολιτισμου. Ντροπη στους βοθροσχολιασταδες του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν αξιζει διθυραμβους ουτε κατακραυγη. Η αναπαρασταση ηταν μια μετρια προσπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε μενα και στους περιπου 6-8 φιλους μου ηλικιας 25-30 που ηρθαν απο αλλη πολη αρεσε πολυ!!κ θα ξανσρθουν!! γτ αυτο μετραει τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καθε προσπαθεια και ιδιαιτερα οταν βασιζεται στον εθελοντισμο αξιζει τον κοπο και πρεπει να τη σεβομαστε.Ο πανσοφος λαος μας λεει :φαε πιες αλλα μεγαλη κουβεντα να μην πεις.Δυστυχως στην περιπτωση μας ειπωθηκαν παρα πολλα τοσο απο τον κ. Ραπτη οσο και απο το σκηνοθετη της αναπαραστασης σε σχεση με το τι θα βλεπαμε.Χρησιμοποιωντας περισση αμετροεπεια μιλησαν πολυ ασχημα για τις προσπαθειες ολων των προηγουμενων ετων.Μας ειπαν οτι φετος θα βλεπαμε κατι εντελως διαφορετικο.Αυτο που ειδα ηταν μια φτωχη απομιμηση αλλων ετων με μεγαλα κενα που δεν καλυφθηκαν εστω απο καποια αφηγηση ωστε να κρατιεται ο κοσμος σε εκρηγορση.Το τελειωμα ηταν πολυ αποτομο και δεν το καταλαβε κανενας.Η αφηγηση σε καμια περιπτωση δεν εγινε με τη σωστη χροια.Και το μηνυμα το καινουριο αν δεν κανω λαθος ηταν οτι απο τη ναυμαχια δε βγηκε καποιος κερδισμενος μιας και στον πολεμο δεν υπαρχουν νικητες και ηττημενοι.Αν και προς αυτο το σκελος συμφωνω απολυτα το μηνυμα της αναπαραστασης δεν ειναι αυτο.Δεν υπαρχει τοτε λογος να γινεται η αναπαρασταση μιας μαχης.Να ευχηθω και του χρονου με περισσοτερη δουλεια , περισσοτερους εθελοντες και πολυ λιγοτερα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπεροχη εκπαιδευτικη καλλιτεχνικη αερινη χωρις φαρφαλες κ πολλα μπαμ μπουμ!! Με πολυ ωραιο μηνυμα..κανενας δεν κερδιζει στον πολεμο γιαυτο σταματηστε να τρωγεστε κ αγαπηστε τον τοπο μας!!!εγω αυτο κανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μου αρεσει που κατηγορατε τον αντιτσουμα. Ο αντιτσουμας μπροστα σας υπηρξε κολλεγιοπαις. Τετοια πολιτικη λυσσα δεν εχει ματαεφανιστει στο Ενεμπαχτι. Κουλαρετε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα που τον θυμήθηκες αυτόν; εξαφανίστηκε..

      Διαγραφή
  27. Ρε παιδιά τι χολή είναι αυτή που βγάζετε κάποιοι από εσάς? Αν είναι δυνατόν! Συμπολίτες είμαστε όλοι. Γιατί αυτό το μίσος? Με συγχωρείτε αλλά θα σας την πω στα ίσια.
    Μήπως χάσατε τη "μαρμίτα"? Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Προσέξτε γιατί θα αρρωστήσετε όπως πάτε. Καλά, κυκλοφορείτε ανάμεσά μας, συζητάτε, χαμογελάτε, αστειεύεστε? Έλεος κάντε λίγο ψυχοθεραπεία, σας λυπάμαι ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν τα λεγες αυτά όταν η παρέα του νυν Δημάρχου έβγαινε στα κεραμίδια εναντίον του Μπουλέ, όταν οι καταλήψεις των εδράνων και τα μαχαίρια έβγαιναν μέσα στο Συμβούλιο. Άσε λοιπόν τα περί μαρμίτας για τους τωρινούς (γιατί αυτοί κρίνονται και θα κριθούν τώρα). Αν ο Μπουλές είχε βάλει το δάχτυλο στο μέλι να ' σαι σίγουρος πως τόσοι άγρυπνοι "φρουροί της νομιμότητας" τον έλεγχαν, τόσα μπλογκ τον παρακολουθούσαν, (αυτά τα οποία τώρα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο). Δεν μπορεί, κάτι θα είχαν να του βγάλουν στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αποτυχια η ναυμαχια και η ΝΕΡΙΤ ,οταν οι ευθηνες ανηκουν στους ασχετους ιδου τα αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων, για την επέτειο της ναυμαχίας Ναυπάκτου , απουσίαζα για οικογενειακούς λόγους από τη Ναύπακτο.Έτσι δε θα μπορούσα να ήμουν. Πήγε όμως η κόρη μου (12 ετών) στη λεγόμενη ``αναπαράσταση της ναυμαχίας`` το Σάββατο βράδυ , όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια και έχοντας το συγκριτικό στοιχείο με τις εκδηλώσεις των τελευταίων ετών , να τι μου είπε , όταν με συνάντησε , σε σχετική ερώτησή μου: << Μπαμπά , ήταν μια σχολική εκδήλωση. Ίσως στο σχολείο μου, να την κάναμε καλύτερη. Πολύ ``φτωχή``, δεν πρέπει να ξοδέψανε (ο Δήμος Ναυπακτίας) πολλά χρήματα φέτος>>.
    Έλα όμως, που από τη ``Διαύγεια`` στο διαδύκτιο, ενημερώθηκα ότι ξοδέψαμε περίπου τα ίδια χρήματα με πέρσι !!
    Τα συμπεράσματα δικά σας...
    Μήπως η γνώμη του 12χρονου παιδιού (που δεν έχει καμία ιδιοτέλεια) , να αποτύπωνει την <> της σημερινής Δημοτικής Αρχής...;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ 12,20 ΜΜ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ -ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
      ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙ.
      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.
      ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ????????????
      ΕΛΕΟΣ ...........ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΊΣΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟΊ-ΜΕΓΑΛΟΙ

      Διαγραφή
    2. Αχ κυριε μου το παιδι σας να το στειλετε το συντομοτερο δυνατο σε κολεγιο του εξωτερικου γιατι εδω χαραμιζεται.

      Διαγραφή
    3. Με ποιον ειχε παει στην εκδηλωση η κορη σου; Μηπως με το Μητσαρα που βολευει την κατασταση οσο εσυ λειπεις;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε, των 5:27 μ.μ.,εισαι πολύ κομπλεξικός... Το εχεις ''δει''...νύχτα !;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε των : 3:01 μ.μ. και 5:24 μ.μ. : Εχετε την εντύπωση, οτι ενα παιδί της : Α' Γυμνασίου, (η ακριβής ηλικία της κόρης μου, είναι ενα μήνα περίπου, πάνω απο τα 12 ετη), με τα σημερινά ερεθίσματα της κοινωνίας που ζούμε, καθώς και των Social Media(Τηλεόραση - Διαδίκτυο κ.λ.π.), δεν εχει κρίση και άποψη ; Είστε μακριά...νυχτωμένοι !! Και, είτε δεν έχετε παιδιά( οπότε δεν γνωρίζετε), είτε έχετε πολύ μικρά παιδιά, είτε μεγάλα, οπότε ήσασταν ή είστε αλλού... για αλλού με τα παιδιά σας ! Ή τα παιδιά σας, ήταν στην ηλικία της κόρης μου, δεκαετίες πριν...
      Και δεν σας είπα για την γνώμη και κρίση, του άλλου μου παιδιού, των 7 ετών (που ήταν και αυτό στην εκδήλωση), διότι προφανώς, δεν μπορεί να εχει.
      Αλλά για την... ταμπακέρα, τίποτα ! Δηλαδή , το κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα - ποιότητα της εκδήλωσης...
      Η γνώμη ενος παιδιού της Α' Γυμνασίου, σας πείραξε...
      Αλλά , οπως λέει και η παροιμία : '' Απο μικρό και απο τρελό...μαθαίνεις την...
      αλήθεια ! ''. Και επειδή πιθανόν, να απαντήσετε...κάπως, τον μικρό τον ξέρουμε , τον τρελό δεν ξέρουμε ομως...ακόμα.
      Τώρα, οσον αφορά την εκδήλωση , κρίνουμε το αποτέλεσμα , που ήταν κατώτερο
      του αναμενομένου.
      Γι' αυτό, δεν πρέπουν οι μεγαλοστομίες ( βλέπε Ράπτης), γιατι πρέπει να παίρνεις... μικρό καλάθι , τελικά !

      Διαγραφή
    6. φυσικά τα παιδιά έχουν κρίση και άποψη,αλίμονο να μην είχαν,δεν έχουν όμως δεδομένα κοστολόγησης και συγκριτικά μεγέθη.
      αν πάλι η δική σου κόρη έχει αυτό το ταλέντο να την χαίρεσαι ίσως είναι χρήσιμη να συμμετέχει σε επιτροπες αφου έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει αποτελέσματα και να τα αξιολογεί.
      εγώ πάλι πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση, κατάφεραν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να εντυπωσιάσουν.ενημερωτικά η κόρη μου είναι στη Γ Γυμνασίου όλα τα σχολικά χρόνια σημαιοφόρος και ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα.....
      πριν προλάβετε να κράξετε να σας ενημερώσω πως δε ψηφίζουμε στη Ναύπακτο.
      τέλος συγχαρητήρια στο blog μπαίνω κάθε μέρα για να γελάσω λειτουργεί σαν αγχολυτικό,γράφει τη μία βλακεία μετά την άλλη,ακόμα και τα κουτσομπολιά του είναι άκαιρα,φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο διαχειριστής ,έχει πολύ πλάκα τα πόση εμμονή εμπάθεια και κόμπλεξ μπορεί να έχουν κάποιοι...

      Διαγραφή
  31. Παπαρολογιες.....μελωνετε ....γιατι???σε οτι αφορα το 60-40 αν καποιοι εχουν συμετασχει σε εκλογες σαν υποψηφιοι θα πρεπει να γνωριζετε πωσ ψηφιζει ο κοσμος.Πιστεψτε με αλλοκοτα χωρις πολιτικο κριτηριο,αρα 60-40 = μηδεν πολιτικη!!Η πολη θα εχει παντα την δημοτικη αρχη που της αξιζει... και οσο καλα να τα παει ο κυριος Λουκοπουλος ΑΛΛΟΝ δημαρχο θα ψηφησει σε 5 χρονια....εκτος και αν φυγει νωριτερα (ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ) ,οσο για τον Κυριο Μπουλε για δημαρχος Νεας Υορκης κανει ....για την Ναυπακτο δυστυχως ΟΧΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. οσοι ηρθαν να δουν ναυμαχια κλαινε με ναυρο δσκρυ τα λεφτα που εχασαν.αν αυτο ηταν ναυμαχια εγω ειμαι ο δον κιχωτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπλογκερ της συμφορας ανυπομονουμε για το επεισοδιο 2. Αντε τι περιμενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι να πρωτογράψει ο φουκαράς ο blogger. Το επεισόδιο 2 ή ένα σκασμό σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αλήθεια που έφαγαν και κοιμήθηκαν οι συμμετέχοντες Δον Χουαν ο Αυστριακός, Κολόνα και Βενιέρ; Ελπίζω να ειμασταν κσλοί οικοδεσπότες Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή