Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κάνοντας τη διαφορά


Στον ρυθμό των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και σε αναμονή να δούμε το διαφορετικό, όπως μας προετοίμασε με τις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης, καθώς τα παλιά έκαναν τον κύκλο τους και έκλεισαν κατά τα λεγόμενά του.
Μέχρι τώρα όμως εκδηλώσεις με συνταγή από το παρελθόν βλέπουμε συναυλίες, ομιλίες και εκθέσεις.
Και καλά κρατήθηκε η συνταγή αυτή, γιατί έχουμε εκδηλώσεις όλη την εβδομάδα, αν και οι περισσότεροι όπως συνηθίζουν προτιμούν τον καναπέ και το καφεδάκι τους από το να πάνε στην Παπαχαραλάμπειο και στο Φετιχέ.
Στις εκδηλώσεις μέχρι στιγμής λοιπόν δεν είδα κάτι διαφορετικό, εκεί που είδα κάτι καινούριο είναι στην οργάνωση.
Στον πρόλογο πριν την προβολή της ταινίας  El Greco  η κ. Κατσούλη έκανε λόγο για την Ομάδα Πολιτισμού που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης.
Διάβασα σε δελτίο τύπου:
«Η Ομάδα Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 443η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου σας προσκαλεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 16:45 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα σε ημερίδα με θέμα: «Στον απόηχο της Ναυμαχίας».

Ποιοι συγκροτούν αυτή την ομάδα;
Ονόματα δεν έχουν;
Ποιος τους επέλεξε;
Ποιος τους όρισε;
Κλειστή ή ανοιχτή είναι η ομάδα αυτή;
Πότε και πού συνεδριάζει;

Είναι ανοιχτές στο κοινό οι συνεδριάσεις;

31 σχόλια:

  1. Στη προσπαθεια να μπερδεψεις θολωνεις τα νερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είδα καμία ενημέρωση για την ομάδα πολιτισμού και μάλλον θα πρόκειται για ομάδα σαν και αυτή που δημιουργούν τα στελέχη των παρατάξεων.
    Ξέρει η κ. Κατσούλη από την εποχή Κουμπιου στην ΑΝΝΑ, υποψήφια τότε με τον Παπαθανάση που ατυχησε και ανέλαβε τα πολιτιστικά.
    Με τον Λουκοπουλο έμπλεξε ένεκα υποψηφιότητας του συζύγου.
    Για να λύνονται σιγά σιγά οι αποριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρακι περιμενουμε με αγωνια ποτε θα κανεις το μεγαλο μπαμ απο το κακο σου. Παρε το γιωργακη σου και πεξτε με κανενα αλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναυλίες, ομιλίες και εκθέσεις. Όμως τι είδους συναυλίες, ομιλίες και εκθέσεις έγιναν πριν και τι τώρα, αλλά που να καταλάβεις βλάχο διαφορά; Ας εξαιρέσουμε βέβαια τη μοναδική περίπτωση διαφορετικού που υπήρξε επί Ζαμπάρας με την παρουσία των μουλαριών από τη Σίμη, που δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμαζευτούν τόσα πολλά μέσα στον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MOULARIA KAI GOMARIA YPHRXAN PANTA STH NAFPAKTO. APLA AYTA POU EFERE H ZIABARA ANHKAN SE SYLOGO. H ATYXIA THS NAFPAKTOU EINAI OTI KOITAZEI O KA8ENAS POS NA BGALEI TO MATI TOU ALLOU. ELEOS PAIDIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε θυμήθηκες ρε βλαχαδερο μουλάρια και γομάρια στην Ναύπακτο, εκτός κι αν καταλάβαινες τις μπρατσέρες για ζώα και τη θάλασσα για λιβάδι. Σε ποια παιδιά απευθύνεσαι; Πρόσεξε μην πολυπλησιάζεις χωρίς κηδεμόνα υποψιασμένο, γιατί ο Μούκαλος κυκλοφορεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ESY DE KATALABES FILE, MILAO GIA MOULARIA ME DYO PODIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τη Συριζοανακοίνωση (ΝΕΡΙΤ) δεν είπατε κουβέντα. Γιατί? Ανακοινώσεις αλά ΚΚΕ αξίζουν σχολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1- Η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει την θέση της με το θέμα της ΝΕΡΙΤ. Και βέβαια η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ είναι περίεργη στο σημείο ότι ...ρίχνει εντελώς στα μαλακά την δημοτική αρχή ... -> Μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι η εξουσία σε κάθε επίπεδο είναι άσκηση πολιτικής.
    2- Μέχρι στιγμής οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έθεσαν το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Μου κάνει εντύπωση που ακόμα και το ΚΚΕ δια του εκπροσώπου του στο δημοτικό συμβούλιο δεν έκανε κάποια ενέργεια ....
    3- Αναζητώντας στο διαύγεια βλέπει κανείς ότι έχουμε και αμοιβή για διάλεξη ! -> Μέχρι τώρα ξέραμε λ.χ. δαπάνη για φιλοξενία -> κάτι που δικαιολογείται και πρέπει να γίνεται -> αμοιβή για διάλεξη πρώτη φορά βλέπουμε .... -> εντάξει κοστίζει λίγο (νομίζω 80 Ευρά, δεν ξέρω αν είναι με ή χωρίς φπα...), αλλά περίεργα πράγματα ....
    4. Οι γιορτές για την επέτειο της ναυμαχίας της Ναυπάκτου είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Όμως μην ξεχνάμε δυο παράγοντες: α) ότι γίνονται όχι για να γίνονται, αλλά για να τονίζεται η παρουσία της Ναυπάκτου διαχρονικά στην ιστορία και β) ότι οι γιορτές πρέπει να είναι αναφορά και κάτι ελκυστικό για την εν γένει οικονομική δραστηριότητα της πόλης και της περιοχής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει εντελώς στα μαλακά την δημοτική αρχή"

      Δεν σε καταλαβαίνω. Που το είδες το μαλακά. Η ανακοίνωση εμφανίζει την δημοτική αρχή να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ σε μια εκδήλωση της οποίας αμφισβητείται η πολιτική ΧΡΗΣΙΜΟΠΤΗΤΑ. Τα περί στενότητας χρόνου και οικονομικών δεν πείθουν κανένα.

      Διαγραφή
  10. Αλήθεια ο μπαρμπα-Τάκης πόσο καιρό να έκανε ιδιαίτερα μαθήματα μέχρι να αποστηθίσει τα λόγια για το διαφημιστικό σποτ της ναυμαχίας; Γιατί είναι και σε μια ηλικία που ο άνθρωπος δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα τις γνώσεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω ο φιλος σου ο Μπουλε γεννηθηκε star.

      Διαγραφή
    2. Είτε σου αρέσει είτε όχι 1:17 μ.μ ο Μπουλές είναι βαθιά καλλιεργημένος, άνθρωπος με πολλές γνώσεις και κουλτούρα, και μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιδήποτε συζήτηση(είτε αυτή αφορά στην πολιτική είτε στον πολιτισμό). Αντιθέτως ο δικός σας ο αρχηγούλης είναι για τα μπάζα. Και αν εσύ δεν το βλέπεις αυτό, πρόβλημά σου. Και όσο και να παινεύεις τον Τάκη, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Διότι ο άξιος πολιτικός ξεχωρίζει από την αρχή και δεν περιμένει από τους άλλους να τον καθοδηγήσουν(όπως ο Τάκης που τον κάνουν ό,τι θέλουν ο Καρακώστας και ο Κοτσανάς).

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ο Μπουλές είναι και με πολλές γνώσεις στις υπεξαιρέσεις χρημάτων; Περίμενε μέχρι τις 8 Γεναριού που θα αποβιβαστούμε στο Μεσολόγγι να σου πούμε τότε τι σόι είναι ο "άξιος" αρχηγούλης σου.

      Διαγραφή
    4. Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ποια είναι η διαφορα μεταξύ Μπουλέ και Λουκόπουλου όσον αφορά την πολιτική είναι δικό σου πρόβλημα. Αυτό δείχνει και το χαμηλό νοητικό και πνευματικό σου επίπεδο. Όσο για περί υπεξαίρεσης χρηματων, μη λες πολλά παριστάνοντας τον πολύξερο γιατί ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
  11. την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ρίχνει στα πούπουλα τη δημοτική αρχή την έχει υπαγορεύσει ο Καρακώστας στον Δούρου. Τι να κάνει ο γιατρός; Φίλος ο Καρακώστας η Νατάσα στη στενή ομάδα πολιτισμού, το κατάπιανε στο ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας και αυτό το ποτήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις, δεν έβρισκες θέση να καθίσεις στην Παπαχαραλάμπειο. Βγήκε όλη αλαζονία του Ράπτη κατηγορώντας τις προηγούμενες εκδηλώσεις και την πάτησε. Παρόλο που δηλώνει βέρα Ναυπάκτιος δεν έχει καταλάβει ότι οι Ναυπάκτιοι τη βρίσκουν με κοψίδια και κλαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ θα ήθελα φέτος να ήμουνα στη θέση της Ζαμπάρας, θα πίνει νέκταρ με αυτό που έπαθε ο διάδοχός της Ράπτης. Της πέταξε δηλητήριο ότι στις εκδηλώσεις που έκανε αυτοί ήταν τρεις και ο κούκος και τώρα το γεύτηκε ο ίδιος σε όλες μέχρι τώρα εκδηλώσεις. Γιατί και τα γλυπτά αν δεν ήταν οι εξήντα της χορωδίας άδεια θα ήταν η αίθουσα. Απόλαυσέ το Ζαμπάρα

      Διαγραφή
    2. Η ΖΙΑΜΠΑΡΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΠΤΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

      Διαγραφή
    3. Ρε καράβλαχε ξέρεις τι είναι ο σπόγγος;

      Διαγραφή
    4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΖΙΑΜΠΑΡΑ. ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΡΠΕΤΑ ΕΙΣΤΕ

      Διαγραφή
    5. Από τη μανία τους οι του Λουκόπουλου για τα χάλια της δημοτικής αρχής εκφράζονται με φράσεις τύπου "καράβλαχε", "μουλάρια από τη Σίμου", "σκατόβλαχε". Δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι όσα και να πουν, η αξία του Μπουλέ ως άνθρωπος και πολιτικός δεν χάνεται, και ότι οι ιδιοι με τέτοιες βλακείες δεν μπορούν να τον υποβιβάσουν σε καμιά περίπτωση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν διαθέτουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  13. ΝΕΡΙΤ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΚΡΑΤΗ ΒΑΣΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ξενάγηση σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού. Πού χάθηκε; Βούλιαξε ή είναι στις εκπλήξεις της αναπαράστασης; Μήπως θα μεταφέρει τον Δον Χουάν, τον Βενιέρη, τον Κολόνα και την Κωστία που συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
    2. μεγαλη εξυπναδα!

      Διαγραφή
  15. Θέλω να δω όλα τα συριζάκια και πρώτον τον Τάκη απόψε στην εξέδρα των επισήμων που βάλανε στο λιμάνι. Καρακώστα μην ξεχάσεις να πάρεις και τη μαύρη σημαία που κρατούσες στη διαδήλωση για το ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΤ. Και εσύ Νατάσα να δώσεις το μπράβο μιας και είσαι μέλος της ομάδας πολιτισμού του Ράπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ. Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ? ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα σας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από διοίκηση μπορεί να είστε τούβλα αλλά απο ευγένεια σκίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή