Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εθελοντές και συνώνυμα



Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, απομένουν ακόμα 1.100 κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια, το ξεκαθάρισε.
Δεν μπορεί να τα καλύψει γιατί δεν έχει  άλλα κονδύλια και σκέφτεται ότι το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθεί στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του!!!
Εθελοντές εκπαιδευτικούς – που θα αποδεχθούν να εργαστούν… δωρεάν για να καλύψουν περίπου 1.100 θέσεις οι οποίες υπολογίζονται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, ύστερα και από τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται για την άμβλυνση των ελλείψεων θα αναζητήσει το υπουργείο.
Στην έκκληση για «εθελούσια συνεισφορά» προς τους εκπαιδευτικούς που δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει, όταν θα γίνουν προσλήψεις, να ανέβουν κάποιες θέσεις στους πίνακες κατάταξης, μελετά τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται πως είναι αδύνατο να καλυφθούν πλέον παρά το πάγωνα αιτήσεων για συνταξιοδότηση μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και η ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους φορείς, στις οποίες ήδη προσέφυγε ελλείψει χρημάτων η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται η ύστατη λύση: Να απευθυνθεί ο υπουργός στον ανώνυμο εκπαιδευτικό, ζητώντας του να εργαστεί εθελοντικά για να βοηθήσει τους μαθητές και τις εκατοντάδες οικογένειες που διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές.
Το επόμενο βήμα, μετά από τις περικοπές μισθών, την ανεργία και τους «μισθούς χαρτζιλίκι», είναι η εθελοντική εργασία!
Σε λίγο θα φτάσουμε και στην εθελοντική μισθοδοσία από τον εργοδότη.
Πολύς εθελοντισμός  πλάκωσε και δε χορταίνει η οικογένεια με δαύτον.
Κατάφεραν οι πολιτικοί να κάνουν συνώνυμα τον εθελοντή με τον μαλάκα και το άσχημο είναι ότι του το λένε κιόλας μεσ’ τα μούτρα!
Εσύ δήμαρχε κ. Λουκόπουλε, μη δίνεις βάση σε κάτι τέτοια, κράτα άμυνα.
Αν και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ράπτης κάτι ψέλλιζε για εθελοντισμό τις προάλλες, πως δεν λέμε όχι ποτέ στους εθελοντές και δεν τους στεναχωράμε, κράτα αποστάσεις  γιατί δεν ξέρουμε που το πάει.
Άλλωστε και ο αντιδήμαρχος…  εθελοντής είναι, αφού δεν πληρώνεται για τη θέση που κατέχει.

Αν καμιά φορά γίνεται και κανένας τσακωμός στο δημαρχείο και πέφτουν και τίποτα ψιλές, είναι βέβαιο ότι η αιτία έγκειται  στον πολύ τον εθελοντισμό!

35 σχόλια:

  1. Εθελοντής ο Ράπτης οτι πιο αστείο έχω ακούσει . Αν δεν υπάρχει πίσω απο κάθε τι που κάνει το οικονομικό δε το κάνει. Άκου εκεί και εθελοντής ο μπλιαφας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο μπάρμπα Τάκης, αυτός και αν είναι ...εθελοντής που πήγε και έμπλεξε με όλα τα καλά τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιαννάκης ο Ράπτης είναι ο απόλυτος εθελοντής και η πορεία του ανδρός αυτό δείχνει. Σύλλογος για το λιμάνι... μέχρι που έγινε η δουλεια του, σύλλογος δυτικών για τα αδρανή, πρόεδρος στη κοινωφελή επιχείρηση του δήμου επι Παπαθανάση κλπ.
    Ο απόλυτος εθελοντής με το αζημιωτο φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επι νταουσανη... μαθετε λιγο ιστορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αίσχος"
    "Εικόνες ντροπής"
    "Αδιαφορεί η δημοτική αρχή"
    "Εικόνες που ντροπιάζουν τον πολιτισμό μας" κτλ.: είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούσε το nafpaktianews κατηγορώντας τη δημ. αρχη του Μπουλέ ότι δήθεν αδιαφορούσε για τα προβλήματα του τόπου. Καθώς όμως ανέλαβε η νέα δημ. αρχή, οι φωτογράφοι του nafpaktianews το έχουν βουλώσει. Γιατί λοιπόν αυτή η αλλαγή πλεύσης και τα συνεχή εγκωμιαστικά σχόλια προς ό,τι κάνει η νέα δημ. αρχη?(βλ. ναυμαχία, παζάρια), ενώ όταν ήταν ο Μπουλές στο τιμόνι του δήμου είχαν λυσσάξει?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η δημοτική αρχή κάθε θητείας κρίνεται και επιδοκιμάζεται ή αποδοκιμάζεται

    η ιστορία αναφέρει ότι στη Ναύπακτο υπάρχει αλλαγή ανά θητεία δημάρχου (ιστορικά μετά το 74 στον παλιό Δήμο Ναυπάκτου και στις μετέπειτα διάδοχες καταστάσεις, μόνο ο Ν. Ρέππας κατόρθωσε για γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με το ότι ήταν άλλες οι εποχές και φυσικά ο Νίκος Ρέππας ήταν πατριάρχης της κεντροδεξιάς παράταξης -> να μην το ξεχνάμε! )

    ο Κ. Κονίδας ήταν και είναι καλό παιδί, αλλά δεν ήταν πάντα ελέγξιμος εντός της κομματικής του αναφοράς και δεν είχε στόφα ηγέτη
    ο Ι. Νταουσάνης ήταν έμπειρος στα αυτοδιοικητκά (ιδίως στα ψηφολογικά) και βρέθηκε μέσα από ένα καλοστημένο σχέδιο επέλασης δήμαρχος, αλλά οι δυνατότητές του ήταν ως εκεί -> γιατί θύμιζε παλιό κοινοτάρχη -> ήταν αποτελεσματικός, αλλά δεν ήταν τεχνοκράτης
    ο Θ. Παπαθανάσης στηρίχθηκε στην κομματική αναφορά και στο ότι ήταν-είναι ένας άνθρωπος με χαμόγελο, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό (στην τελευταία εκλογική μάχη, επειδή απέκτησε κάποια εμπειρία, "ψήθηκε", θα ήταν διαφορετική η τύχη του αν έβγαινε δεύτερο γύρο, αλλά τον είχαν αφήσει ήδη φίλοι και κομματικές αναφορές κλ.)
    ο Ι. Μπουλές όταν έγινε δήμαρχος Ναυπακτίας έφερνε τους τίτλους του έμπειρου και γνώστη, αλλά παράλληλα κουβαλούσε κι ένα πρόβλημα καθαρά δικό του, την ιδιοσυγκρασία ή νοοτροπία του κι ενώ έπρεπε να κατανοήσει πρώτος αυτός και μετά η παράταξή του ότι δεν είχε αναφορές εντός των τειχών του τέως καποδιστριακού δημου κι ιδίως του κέντρου κι όφειλε να πλαισιώσει αυτόν τον κόσμο, τελικά απομακρύνθηκε ή αποστασιοποιήθηκε, συνδέθηκε (φανερά ή μη) και με το "εκκλησιαστικό πρόβλημα" της Ναυπάκτου κι αποτέλεσμα ήταν να έρθει το γνωστό εκλογικό αποτέλεσμα, που ήδη έπρεπε να τον είχε και να μας είχε προιδεάσει όταν αντιμετώπισε δυσκολία (ο έχων την εξουσία!) στην πλήρη στελέχωση του ψηφοδελτίου της δημοτικής ενότητας Ναυπάκτου κάνοντας κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για ενίσχυση με πρόσωπα που ναι μεν ήταν κι είναι αξιόλογα, αλλά δεν ήταν αρκετά για να ενισχυθεί η παρουσία του κι η τακτική της παράταξής του

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
    εξελέγη νέα δημοτική αρχή -> η οποία αντιμετωπίζει ως παράταξη ένα δομικό πρόβλημα: η συγκολλητική της ουσία αναζητείται καθώς άλλες αναφορές έχει λ.χ. ο Σύψας κι άλλες ο Καρακώστας κλ.κλ.κλ. ->
    ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος είναι μεν σεβαστός ως προσωπικότητα, αλλά δεν θεωρείται ότι έχει ηγετικά προσόντα κι επομένως κάθε φορά και σταδιακά θα υπάρχουν κεντρόφυγες τάσεις και θα αυξηθούν αν από τώρα δεν σχεδιαστεί κι η μετά Λουκόπουλο εποχή, γιατί κάποιοι (λόγω φιλοδοξιών και ηλικίας) είναι λογικό να ορέγονται κάτι παραπάνω

    επομένως καλό είναι αντί να επισημαίνονται συγκεκριμένα αποσπασματικά γεγονότα ή ενέργειες κάποιων, να αναμένουμε λίγο ώστε να δούμε πόσο στερεά θα είναι η συγκολλητική ουσία και βέβαια ποιος θα προβάλλει τις ηγετικές του ικανότητες και την φιλοδοξία του, ο οποίος θα θελήσει να είναι διάδοχος στον νυν δήμαρχο
    στα πλαίσια αυτά οι έχοντες νομή στην εξουσία στο δήμο Ναυπακτίας λογικό είναι να έρχονται και μεταξύ τους σε κόντρες κι αντιπαραθέσεις κι όλα αυτά δεν οφείλονται στην όποια ανεπάρκειά τους (που κάποιοι σπεύδουν να διαπιστώσουν πολύ πρόωρα ότι έχουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε έχω ένσταση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν βγήκε εκ νέου ο κ. Μπουλές.Πανθομολογούμενα ξέρουμε ότι ήταν από τους καλύτερους δήμαρχους που έχουμε γνωρίσει.Έπεσε όμως σε πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς και σε ένα τεράστιο σε έκταση και προβλήματα δήμο.Παρόλα αυτά ήταν πολύ εύκολο να ξαναβγεί.Προσλάμβανε ειδικό συνεργάτη ένα δημοσιογράφο για να λιβανίζει κάθε μέρα με το έργο του τους συμπολίτες μας , προχωρούσε τις κοινωνικές επαφές του με άτομα που μπορούν να ελέγχουν την τοπική κοινωνία και κρατούσε ισορροπίες σε διάφορες ενέργειες του ή έργα που ενοχλούσαν μεγάλα τοπικά συμφέροντα.Θα μπορούσε ασ πούμε να μην ασχοληθεί καθόλου με την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ , να μην προχωρήσει την ανάπλαση του ανατολικού τμήματος , να αφήσει διάφορες ντόπιες εταιρείες που λυμαίνονταν χρόνια τα δημοτικά ταμεία να συνεχίσουν το προσοδοφόρο έργο τους και άλλα πολλά.Επίσης είχε απέναντί του και μια αφιονισμένη για εξουσία αντιπολίτευση που στην προσπάθειά της να την κατακτήσει δεν καταλάβαινε και δε σεβόταν τίποτα.Ούτε προσπάθειες ούτε υπολήψεις.Ειπωθήκαν απίστευτα ψέματα και δημιουργήθηκε ένα κλίμα το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο να αλλάξει.Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί δεν έκανε στην ώρα τους τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξαναβγεί πριν δημιουργηθεί αυτό το κλίμα εκεί είναι που θέλω να σταθώ.Πιστεύω πως εκεί είναι και η ποιοτική διαφορά του σε σχέση με τους προηγούμενους δημάρχους.Δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος αν πίστευε ότι κάτι ήταν για το καλό της πόλης.Πιθανώς κάποια από αυτά που έκανε να μην ήταν και σωστά , αλλά το ότι τα πάλευε (αν τα πίστευε) ασχέτου πολιτικού κόστους είμαστε υποχρεωμένοι να του αναγνωρίσουμε ότι καλώς έπραττε και να καλέσουμε και τη νέα δημοτική αρχή να ενεργεί έτσι.Έχω την βεβαιότητα ότι ο δήμος μας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά βάζεις το θέμα. Σε αυτά που γράφεις θα πρόσθετα ακόμη ότι ο Μπουλές και η παράταξή του δεν προχώρησαν σε πολιτικές "συμμαχίες" ακριβώς γιατί δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Έδωσε μεγάλο βάρος στο έργο και όχι μόνο ξεχρέωσε αλλά και άνοιξε όλα τα μεγάλα θέματα της Ναυπάκτου, θέματα άλυτα για πολλά χρόνια.Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ εύκολο να ξαναβγεί ο Μπουλές αν για παράδειγμα έκανε τον Κονίδα Γενικό Γραμματέα του Δήμου ή έδινε κάποια θέση στον Νταουσάνη. Φαντάζομαι το ήξερε αυτό ο Μπουλές αλλά επέλεξε να μην το κάνει και μπράβο του, γιατί απέδειξε ότι δεν έχει ανάγκη την καρέκλα και το αξίωμα του Δημάρχου κάνοντας συμβιβασμούς και υπόγειες συμφωνίες. Μπράβο του.
      Εύχομαι να το τηρήσει και ο Τάκης και να μην δούμε επιστροφές του παρελθόντος σε αξιώματα και θέσεις.

      Διαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει συνεκτικός ιστός στην ενωτική πρωτοβουλία, κράμα ετερόκλητων στοιχείων είναι και χωρίς ηγέτη, άρα αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα Αυτό που έχει αξία όμως είναι ότι τα ετερόκλητα στοιχεία που μαζεύτηκαν εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα και αντιλήψεις. π.χ. ο Ράπτης όλοι ξέρουμε την χρόνια προσπάθεια του να γίνει δήμαρχος, τώρα πιθανότατα να χρησιμοποιήσει τον συμπέθερό του τον κ. Λαοκράτη Βάσσση και να παίξει κεντρικά ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. ο Φράγκος με τον διακαή πόθο του να γίνει κι αυτός Δήμαρχος αλλά και με το γονίδιο της οικογένειας να πλουτίζει πατώντας επί πτωμάτων. ο Κοτρωνιάς με τη γνωστή στήριξη του συστήματος Σούζα να φτιάχνει την πιο μεγάλη ομάδα για να καταλάβει τη θέση του Δημάρχου στο μέσο της θητείας. ο Κοτσανάς με την νοοτροπία της αντιπολίτευσης να κινείται παρασκηνιακά για να δημιουργεί πρόβλημα όταν μπορεί. ο Καρακώστας πολιτικός δολοπλόκος που αυτή τη φορά έγινε Φραγκεστάιν, έφτιαξε ένα τερατούργημα που θα τον εξοντώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Προς τον 11,33

    Σωστά τα λες σε γενικές γραμμές....θα διαφωνήσω μόνο στο σημείο που λες πως η έλλειψη αναφορών εντός του Καποδιστριακού Δήμου ήταν αυτή που επέφερε την ήττα Μπουλέ. Η ήττα Μπουλέ ήταν ήττα καθολική - εντός και εκτός των τειχών Σκέψου, μόνο, ότι σε τέσσερις εκτός "Καποδίστρια" δημοτικές ενότητες (Χάλκεια, Αντίρριο,Αποδοτία, Πλάτανο ) ο Μπουλές υπελείφθη του αντιπάλου οχτακόσιες ψήφους. Μεγάλο το νούμερο. Νομίζω πως η καραμέλα πως ο πρώην δήμαρχος έχασε επειδή δεν κατάφερε να μπει στη πόλη πρέπει κάποτε να σταματήσει.

    Οι λόγοι που έχασε είναι πολλοί..... επί τροχάδην θα αναφέρω μόνο ένα τον οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό....και δεν είναι άλλος από τον τομέα της επικοινωνίας - 'όχι ότι δεν μπόρεσε να προβάλλει το έργο του, αλλά ότι δεν μπόρεσε να αποφύγει την αποδόμηση του.

    Οι της ΑΔΚΝ ( και ο Δήμαρχος) έδειξαν να μην αντελήφθησαν πως σήμερα η πολιτική σύγκρουση ( κατά κύριο λόγο ) είναι σύγκρουση "επικοινωνιακών μηνυμάτων τα οποία (προκειμένου να δημιουργηθούν κριτήρια επιλογής) προσωποποιούν την πολιτική. Ταυτίζουν δηλαδή την πολιτική με τον ηγέτη προβάλλοντας συνεχώς και με τρόπο αρνητικό τις οιεσδήποτε επιλογές και συμπεριφορές του.

    Από την αρχή της τετραετίας η αντιπολίτευση κατόρθωσε να περάσει μια εικόνα δημάρχου εντελώς αρνητική η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό δηλαδή που προσπαθεί ( χωρίς επιτυχία) να περάσει και το lepantopress. Την εικόνα ενός ανήμπορου δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι το lepantopress προσπαθεί να περάσει αρνητική εικόνα, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ακόμα και αυτοί που στήριξαν και ψήφισαν τον Λουκόπουλο παραδέχονται ότι είναι ανεπαρκέστατος για Δήμαρχος, δεν έχει εμπειρία, πειθώ και διοικητικές ικανότητες πέρα από το αρνητικό της μεγάλης ηλικίας για την ενασχόληση με τα κοινά. Στενοί συνεργάτες του ακόμα και αντιδήμαρχοι το διατυμπανίζουν και ήδη κινούνται για τη διαδοχή

      Διαγραφή
    2. Θα σου ήταν εύκολο να παρουσιάσεις κάποια στοιχεία που να πιστοποιούν πως αντιδήμαρχοι διατυμπανίζουν την ανεπάρκεια του Δημάρχου? Αν δεν το κάνεις θα σε χρεώσουμε στους αρλουμπολόγους αυτής της πόλης.

      Διαγραφή
    3. κάνε μια κουβέντα με τον Ράπτη. στη συνέχεια ερμήνευσε την κοκορομαχία μεταξύ Κοτσανά και Κοτρωνιά, γιατί λες να κοκοροχτυπιούνται; και ερμήνευσε και το στενό κόλλημα του Φράγκου προς τον Λουκόπουλο

      Διαγραφή
    4. Δεν είδα καμιά κοκορομαχία. Η πλευρά Κοτρωνιά κρατάει χαμηλά τους τόνους και συνεργάζεται άψογα με τη δημοτική ομάδα.

      Διαγραφή
  11. προς 8:01
    Πολυ σωστα.Ετσι ειναι._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον 11:.33 Ισχυρότερη συγκολλητική ουσία από την εξουσία δεν υπάρχει..... κάτι που εσύ στην ανάλυση σου δεν παίρνεις υπόψη....γιαυτό και δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις πως γίνεται να συνυπάρχουν τόσο ετερόκλητα στοιχεία ....... μια χαρά γίνεται τη σήμερον ημέρα....ίσως με πολιτικούς όρους εικοστού αιώνα να ήταν αδύνατο....ο εικοστός πρώτος όμως είναι διαφορετικός....τόσο διαφορετικός που επιτρέπει συνεργασίες όχι μόνο ανάμεσα σε Σύψα/Καρακώστα....αλλά και πιο "ακραίες"....όπως επί παραδείγματι την συνεργασία Σαμαρά/Τσίπρα.....την οποία μην αποκλείεις να επισυμβεί στο μέλλον....έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα.....ο Μπουλές δεν πήρε χαμπάρι το υπό διαμόρφωση πολιτικό κλίμα....ο Καρακώστας πιο υποψιασμένος πολιτικά αντελήφθη τις ραγδαίες αλλαγές και κέρδισε τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λάθος φιλοι μου. Ο Μπουλές (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Καρακώστας) δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με αυτά που ο 10.45 μ.μ. ονομάζει "ραγδαίες εξελίξεις". Η συνεργασία Σαμαρά Τσίπρα (αν γίνει) δεν θα 'ναι παρά ένα χωρίς αρχές και ιδεολογική βάση σχήμα. Κάτι σαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σήμερα. Είναι η έκπτωση της σοσιαλδημοκρατίας που συναντά όσους προσκύνησε. Αλλά αυτό αφορά τους πολιτικάντηδες, τους γυρολόγους της πολιτικής, όχι τον Μπουλέ. Ο Μπουλές δεν είναι (και δεν ήταν ποτέ) επαγγελματίας πολιτικός με την έννοια ότι δεν ζούσε απο την πολιτική. Ως δήμαρχος δεν έπαιρνε περισσότερα απ' όσα ως ακαδημαϊκός δάσκαλος. Ήταν όμως επαγγελματίας με την έννοια που δίνει ο Μαξ Βέμπερ: αφοσιωμένος στην πολιτική, δεν ζούσε απ' αυτή αλλά ζούσε γι' αυτήν. Κι αφήστε τις συκοφαντίες ότι έφαγε κλπ. Ξέρετε πολλά λαμόγια να ξενυχτούν ως τις 1 η ώρα στο Δημαρχείο ή να σηκώνονται αχάραγα για να "τρέξουν" τις υποθέσεις του Δήμου; Θα μπορούσε να τα βρει με πολλούς απο την κίτρινη φυλή και να ξαναπάρει τις εκλογές. Αλλά δεν θα ήταν ο Μπουλές. Θα ἠταν ο Καρακώστας, ο Κοτσανάς, ο Κοτρωνιάς.
    Και μπορεί μεν ο Καρακώστας να κέρδισε τις εκλογές αλλά το ερώτημα είναι τι θα τις κάνει. Στο τέλος της πενταετίας θα διαπιστώσει πως πολιτική χωρίς αρχές μπορεί να σημαίνει και εξευτελισμό.
    Και κάτι ακόμα. Επειδή ο Μπουλές δούλεψε όσο κανείς άλλος Δήμαρχος στον Έπαχτο, αμέλησε το επικοινωνιακό κομμάτι. Ίσως και να να μη το 'θελε. Γιατί ¨επικοινωνία¨ σημαίνει τάισμα των ΜΜΕ. Τυχαία νομίζετε ότι τα τοπικά "μμε" δεν είχαν αφήσει σε χλωρο κλαρί τον Μπουλέ; Πόσες συνεντεύξεις του πήραν τα τοπικά μέσα στην διάρκεια της θητείας του; Έδινε συνέντευξη τύπου και οι τοπικοί δημοσιογράφοι ήταν απόντες. Ενώ σήμερα το λιβάνισμα μας έχει φλομώσει. Ο Μπουλές λοιπόν έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Και άφησε μια πολύτιμη παρακαταθήκη: Πολιτική σημαίνει αρχές και αξίες. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.
    Από κει και πέρα η κοινωνία έκανε την επιλογή της. Και είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη γι' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνος σου λιβανίζεσαι Γιαννάκη;; Μια απόστροφο στην Ναύπακτο ήσουν γιατί τότε οι ντόπιοι κοτσαμπάσιδες είχαν τις διαφορές τους. Με αιχμή λοιπόν του δόρατος το "εμπρός" του Ράπτη, που αυτού δεν του έκατσε, έφτασες να σε αποδεχτούν αυτές οι δυνάμεις που κάθε φορά φροντίζουν. Αποδείχτηκες λίγος, κακός, εκδικητικός και χωριάτης. Προσπάθησες ποτέ μα καταλάβεις γιατί έχασες από τον Τάκη; Γιατί εμπνέει σεβασμό και ποιότητα. Βεβαίως και έκανε την επιλογή της η κοινωνία και είναι περήφανη γι αυτή, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνεις. Μαζί σου βούλιαξαν και οι συνοδοιπόροι σου. Γράψτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να έχετε δίκιο (7.53 π.μ.) αλλά θα σας πω κάτι και κρατήστε το.Εάν κατάφερνε ο κ. Μπουλές να πάρει αυτές τις εκλογές με την αξιοπρέπεια που τις χειρίσθηκε και εννοώ την επιλογή προσώπων που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό του και την σωστή προσέγγιση σε ότι έχει να κάνει στη μη τήρηση των ισορροπιών θα κέρδιζε η ίδια η πόλη.Θα είχαμε μια πολλή σημαντική ανανέωση τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες στο πολιτικό προσωπικό του δήμου κάτι που το είχε πολλή ανάγκη ετούτος ο τόπος.Το σίγουρο είναι ότι για το μόνο που θα ασχολούμασταν τώρα είναι το αν θα ήταν και άξιοι αυτοί οι άνθρωποι και όχι αν θα τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα φανεί περισσότερο ή ποιος θα πρωτοέκανε διαφορετικά πράγματα απο αυτά που έλεγε προεκλογικά μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις; συλλογισμούς με 10 θα. Σε υποθετικές απόψεις δεν απαντάς παρά γελάς!

      Διαγραφή
  15. ποις μπουλες ρε παιδια ; ο πιο ανυπαρκτος και κακος δημαρχος που περασε απο τη ναυπακτο και εχοντας στην πλατη του εκλογικη συντριβη! πλακα κανετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα συμφωνήσω με τον 9.05, αν ανατρέξετε στις τοπικές εφημερίδες ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή με αυτούς που εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο. Η διαφορά της δημοτικής ομαδας μεταξύ Μπουλέ και Λουκόπουλου έβγαζε μάτια. Η κοινωνία βέβαια κατευθύνθηκε από Κονίδα Νταουσάνη και ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Προς τον 12.09 π.μ

    1. Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποευθυγράμμιση του πολιτικού συστήματος…. πως οι μονολοθικοί συνδυασμοί που γνωρίζαμε εκπνέουν - όπως εκπνέει κι ο μεταπολιτευτικός δικομματισμός με τις απαρέγκλιτες κομματικές ταυτίσεις. ΤΑ άλλοτε μεγάλα κόμματα εξουσίας μικραίνουν…. η μεταβλητότητα αυξάνεται…. οι ταυτίσεις εξασθενούν…. οι εκλογικές πελατείες αποδιαρθρώνονται…. τα συνεκτικά κομματικά ακροατήρια ξεθωριάζουν και….. ακόμα και τα «βαριά πολιτικά χαρτιά» (αριστερά, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, σοσιαλδημοκρατία) φαίνεται να χάνουν την νοηματική ισχύ τους

    Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο η πολιτική για να επιβιώσει είναι δεδομένο ότι χρειάζεται νέες συμμαχίες και συμπλεύσεις που ενδεχομένως είναι ασταθείς αλλά ασταθώς θα πορεύονται τα πολιτικά πράγματα τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Κάτι τέτοιο εννοούσα όταν έγραφα πως ο Καρακώστας πρώτος ίσως αντελήφθη πως.... μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον τα κομματικά συστήματα οφείλουν να αναπροσαρμοστούν για να πολιτικοποιήσουν και να εντάξουν τη νέα κοινωνική ζήτηση.

    2. Το έργο του ΜΆΞ Βέμπερ η πολιτική ως επάγγελμα πρωτίστως θα πρέπει να το αναγνώσεις ως μια εξαιρετική ανάλυση περί πολιτικής της ευθύνης - διότι περί αυτού πρόκειται
    Εάν το κάνεις…..
    έσο σίγουρος…
    πως σε καμιά περίπτωση δεν θα εκλάβεις την πολιτική ως επιπόλαιο ψηφοθηρικό παιχνίδι αλλά ως μια πράξη ευθύνης που δεν εντάσσεται σε «κανονικότητες» - «κανονικότητες» που συχνά έριξαν τη μας πόλη στα βράχια.
    Και με τούτο ΕΝΝΟΩ τις καθαρά ψηφοθηρικές τακτικές Μπουλέ
    που….. μπροστά στο εκλογικό του συμφέρον…. δεν δίστασε το 2010/2014 να συνεργαστεί με κάποιους από το μακρινό 2002 που η συμπεριφορά τους δεν θα χωρούσε σε κανένα Βεμπεριανό ιδεότυπο.....Νομίζω πως καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα γι' αυτό ακριβώς έχασε. Επειδή δεν συνεργάστηκε με αυτούς που αναφέρεις. Απόδειξη ότι δεν παζάρεψε τίποτα (όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και παρουσία των τηλεοπτικών καμερών) και δεν δέχτηκε στο συνδυασμό του κανέναν κατόπιν υποδείξεων. Και δεν έδωσε ανταλλαγματα μετεκλογικά. Αν το έκανε θα ήταν πάλι δήμαρχος.Συνεπώς φίλε μου 11.20 π.μ. αν θες να δεις ποιος ενσαρκώνει τον βεμπεριανό ιδεότυπο του πολιτικού της ευθύνης κοίτα προς Μπουλέ μεριά. Στο λέω μετά λόγου γνώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Μετά τη συνεργασία του το 2010 με άτομα από την ομάδα του Νταουσάνη όλοι περίμεναν να φανούν τα προεκλογικά γραμμάτια της συμφωνίας, τουτέστιν κάποια αξιώματα και κάποιες θέσεις τόσο στον Νταουσάνη όσο και στον Γιώργο τον Ασημακόπουλο που παρά την πίεση που άσκησε ο Μπουλές δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο, γιατί ο Ασημακόπουλος ήταν τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο Μπουλές απέδειξε ότι δεν ξεπλήρωσε κανένα γραμμάτιο και δεν έδωσε θέση σε αυτούς. Αντίθετα έκανε άνοιγμα σε ανθρώπους που δεν ήταν καν στο ψηφοδέλτιο. Παράδειγμα τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα του Δήμου τον Παπακώστα που ήταν υποψήφιος με την Κίνηση Πολιτών όρισε πρόεδρο του Λιμενικού τον Τσάτσο και σε όλες τις επιτροπές τοποθέτησε πολίτες οι περισσότεροι εκτός ψηφοδελτίου του. Ακόμα και στην Αιτωλική έβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο μέλη από την αντιπολίτευση, τον Πάνο τον Κονίδα και τον Θανάση τον Πατούχα . Κάτι που φαίνεται ότι δεν έκανε ο Τάκης.

      Διαγραφή
  19. ''Καρακώστας πρώτος ίσως αντελήφθη πως.... μέσα σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον τα κομματικά συστήματα οφείλουν να αναπροσαρμοστούν για να πολιτικοποιήσουν και να εντάξουν τη νέα κοινωνική ζήτηση. '' - Το ακουσαμε και αυτο..ο Καρακωστας ηθελε να γινει δημαρχος και πρωτιστως να ''ξεμπηξει'' τον Μπουλε τον οποιο αντιπαθουσε σφοδρα...εβαλε μπροστα τον θειο και μαζεψε ολα τα τσελιγκατα των περιχωρων και του οπλαρχηγους τους και βουρ..1000 σταυρους ο Κοτσανας απο δω,1000 ο Κοτρωνιας απο κει,βαλε και την Κωστια μεσα...απο κοντα και η Γεωργια που,χωρις ειρωνια,εχει γιατροπορευεσει σχεδον ολη την νεολαια της πολης..χωσε και 3-4 ακομα ''ανθυπολογαχους'' με εκτοπισμα και εγινες..χτυπα και στο βλαχικο θυμικο του ντοπιου,καθαρου,γηγενη Ναυπακτιου που δεν ηθελε τον ''ξενο'' Μπουλε γιατι ''δεν τον χαιρεταγε'' στον δρομο...και εγινε Ο Κωκος Δημαρχος..εεε Αντιδημαρχος θελω να πω...παμε τωρα να στριψουμε το καραβι να βγει ο Dr Δουρος βουλευτης-για 100η φορα υποψηφιος-αλλα κατι μου λεει οτι εκει θα παρει τις cojones του και ο ενας και ο αλλος...γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα εχουμε αραγε αποχωρηση στελεχους πριν τα χριστουγεννα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι ευχάριστο που εδώ και καιρό δεν υπάρχουν κραυγές και βρισιές στις αναρτήσεις, γεγονός που δείχνει ή ότι κάποιοι ξόδεψαν τα επιχειρήματά τους σε κραυγές ή επιτέλους μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εθελοντισμος?Ας μαθουν μερικοι να μην δουλευουν τον κοσμο οπου περναει δυσκολες εποχες με το να του λενε ψεματα για δηθεν ευρεση εργασιας και ολα οσα ελεγαν για την προηγουμενη δημοτικη αρχη[π.χ οτι δεν ξεχρεωσε] .....Α......και εθελοντισμος γινεται και οσο εισαι στην αντιπολιτευση με το να μην κανει πολεμο ο καθενας σε σοβαρα θεματα [π.χ Τ.Ε.Ι-ΥΔΡΕΥΣΗ -ΣΧΟΛΕΙΑ]σε βαρος της πολης αλλα να ηταν συμαχοι σε αυτη τη δυσκολη προσπαθεια με την βοηθεια τους και να ειχαν τις ενστασεις τους οπου το πραγμα δεν πηγαινε καλα....απο οτι φανηκε παντως εκ του αποτελεσματος πολλα ηταν στη σωστη βαση αλλα η αντιπολιτευση σε λαθος θεση..Ελπιζω ο Μπουλες να ειδε που οδηγησε αυτοι η συμπεριφορα της αντιπολιτευσης επι θητειας του και να μην κανει και αυτος το ιδιο εγκλημα για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ....αν και τα δειγματα μεχρι στιγμης ειναι ακρως θετικα ,ειτε ως δημαρχος με την τιμιοτητα το ηθος τον πολιτικο του λογο και την αποτελεσματικοτητα του ιδιου οσο και της ομαδας του,ειτε ως την μεχρι τωρα αντιπολιτευτικη του σταση...Ελπιζουμε να συνεχιση ετσι και καλο θα ειναι να διδαχτουν και καποιοι που το μονο που ηξεραν ηταν να σαμποταρουν τη δημοτικη αρχη του Μπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς τον 6.49 μ.μ

    Α. Τι το περίεργο βρίσκεις στο απόσπασμα που παραθέτεις
    Ρίξε μια ματιά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις .....ρίξε κι άλλη μια
    στις δημοσκοπικές έρευνες και εύκολα θα διαπιστώσεις πως στην Ελλάδα του σήμερα

    1.Η μεταβλητότητα της ψήφου τετραπλασιάζεται
    2.Ο δικομματισμός φθίνει
    3.Η ψήφος των νεότερων ηλικιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες διαφοροποιείται. 4. Η κομματική ταύτιση αποδυναμώνεται
    5. Συχνά κομματική ταύτιση και κομματική ψήφος ούτε καν συμπίπτουν. 6. Συμπαγή πολιτικά υποκείμενα δεν παράγονται (διαφοροποίηση) που υπονομεύει όλο και περισσότερο τον ιδεολογικό αυτοκαθορισμό αριστεράς/δεξιάς.

    Εάν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ως πολιτική θεολογία.... ως είδος ευαγγελίου αχρόνου και εσαεί ισχύοντος.... θα καταλάβει πως οι μονολιθικοί σχηματισμοί με την ιστορικά φορτισμένη πολιτική του παρελθόντος μας έχουν εγκαταλείψει.... οι όροι του πολιτικού παιγνίου έχουν ριζικά αλλάξει και στα πλαίσια του κομματικού ανταγωνισμού θα προκύψουν πολλές πολιτικές ανατοποθετήσεις και .....( πιθανότατα) το μέλλον αποδειχτεί μέλλον πολιτικών συνεργασιών και συνεργειών.

    Β. Ναι ο Καρακώστας συνεργάστηκε με υποψηφίους μεγάλης ψηφοσυλλεκτικής δυνατότητας αλλά (νομίζω) πως δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ο Μπουλές έκανε το 2010 - τότε - που μπροστά στην διαφαινόμενη εκλογική ήττα δέχτηκε (ασμένως) την βοήθεια του Νταουσάνη του Μακρυπίδηδη του Μωραίτη και άλλων αστέρων που εκινούντο στο χώρο του παλαιοπασοκικού συμπούρμπουλου και ουχί μόνο ( την βοήθεια) του συγκεκριμένου χώρου αλλά και άλλων επιφανών παραγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α. 1. Η μεταβλητότητα της ψήφου τετραπλασιάζεται γιατί η πείνα του κόσμου (αλλά και η κοροϊδία), ανοίγουν τα αυτιά του σε προτάσεις και ιδέες. Έτσι έγινε και το '30 - '35 στη Γερμανία, και το '17 στη Ρωσία κ.ο.κ. Δεν είναι δεδομένο ότι θα μείνει έτσι, ο κόσμος θα συσπειρωθεί και πάλι γύρω από συγκεκριμένες πολιτικές λογικές - η ιστορία αυτό δείχνει ως τώρα τουλάχιστον.
      2. Ο δικομματισμός δεν φθίνει - απεναντίας, όταν ο άλλος βγαίνει και σου λέει "Ε.Ε. ή χρεωκοπία", για 2 πολιτικές λογικές μιλάει : την μια την στηρίζουν ΠΑΣΟΚ,ΝΔ (και ΔΗΜΑΡ,ΛΑΟΣ,Τζήμερος και λοιποί φτωχοσυμπέθεροι), την άλλη κυρίαρχα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ (και λοιποί φτωχοσυμπέθεροι). Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο είναι ο δικομματισμός του σήμερα, και οι εκφραστές του συγκεκριμένοι.
      3. Η ψήφος διαφοροποιείται από ηλικία σε ηλικία, γιατί άλλοι νιώθουν στο πετσί τους την ανεργία και το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται (οι νεότεροι), και άλλοι (οι συνταξιούχοι) το παρακολουθούν μέσα από κανάλια - κανάλια των οποίων οι δημοσιογράφοι μετά εκλέγονται βουλευτές,ευρωβουλευτές . . . έτσι, για τις καλές τους υπηρεσίες.
      4. Αυτή τη λογική την πλασάρει η κυβέρνηση, γιατί ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να αποτυπώσουν αυτοδυναμία - το ίδιο (σκληρό) πρόγραμμα έχουν και δεν πείθουν και κανένα από μόνοι τους (κρίση εκπροσώπησης λέγεται). Όταν έπαιρναν 30άρια και 40άρια ο καθένας, υπήρχε μια χαρά ταύτιση και πόλωση - τώρα, που "τόλμησε" μετά από 30 χρόνια να εμφανιστεί και ένα 3ο κόμμα να διεκδικήσει την εξουσία, είναι γιατί ο κόσμος είναι "μπερδεμένος" και δεν σκέφτεται καθαρά δηλαδή ;; Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να ταυτιστεί με κάτι, άμα δεν το λέει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ;;;
      5. Δεν συμπίπτουν γιατί πλέον παίζουν και ντροπές : εσύ θα ήθελες αυτή την περίοδο να είσαι επίσημος υποψήφιος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ;; Ε όχι, τον "ανεξάρτητο" θα έκανες. Και ο κόσμος ψηφίζει πλέον με τη λογική του μικρότερου κακού: Σε ένα 2ο γύρο, και ο ανένταχτος ΚΚες θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, για να ανακουφιστεί έστω και λίγο, και ο ΠΑΣΟΚος θα ψήφιζε ΝΔ, γιατί το ρουσφέτι θα τον ανακουφίσει (δεν βλέπω άλλο λόγο να τους ψηφίζει κανείς πλέον).
      6. Πρόβλημα αυτοκαθορισμού του αν είναι δεξιοί ή αριστεροί το έχουν μόνο στη ΔΗΜΑΡ - κι αυτό επειδή στο όνομά τους έχουν το "αριστερά", όχι τίποτα άλλο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμπαγές πολιτικό υποκείμενο, αλλά φαντάζομαι πως ο κόσμος έχει καταλάβει ότι μάλλον αριστεροί είναι . . .

      Πολιτική θεολογία κάνει το ΚΚΕ - η πολιτική από μόνη της όμως, περιέχει και ιδεολογία και μεθοδολογία. Ε, λοιπόν, αυτό που μας εγκατέλειψε είναι το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ - και το εσαεί ισχύον ευαγγέλιο τους, ότι πάντα έπρεπε να εκλέγεται κάποιος από αυτούς τους 2. Και αυτό είναι και το πρόβλημα, ότι, μετά από τόσα χρόνια, είναι ορατό (έως βέβαιο οριακά) το ενδεχόμενο να βγει άλλος κυβέρνηση - και μάλιστα με νομοθετικό πλαίσιο που "χτίστηκε" για να προστατέψει αυτόν το δικομματισμό. Και επειδή όντως τα πράγματα είναι ρευστά, απλώνεται πεδίο δόξης λαμπρόν για κάθε φιλοδοξία : για θεολογία, για ιδεολογία, για αλληλεγγύη, για επιβιωτισμό - φιλοτομαρισμό, για στρουθοκαμηλισμό, για κωλοτούμπες, για τυχοδιωκτισμό . . . Το θέμα είναι ποια πλευρά επιλέγεις, και τι σου επιβάλλει η ηθική σου. Κάποιοι είναι από αυτούς που αγωνίζονται να τα φέρουν βόλτα, και κάποιοι εκπληρώνουν γούστα και φιλοδοξίες.

      Β. Πριν από 4 χρόνια δεν είχε κάνεις να καταλογίσει τίποτα στον Καρακώστα. Το ότι πλέον μπαίνει αυτόματα στο ίδιο τσουβάλι με τύπους όπως Μπουλές, Νταουσάνης κλπ (που έφυγαν κακήν-κακώς υποτίθεται από το Δήμο), νομίζω κάτι λέει για το πόσο έχει πέσει επίπεδο. Είπαμε, πεδίο δόξης λαμπρόν . . .

      Διαγραφή
  24. Κούκουνας και Κοτρωνιάς πρωτοπαλλήκαρα του Μωραίτη. Πώς λοιπόν βοήθησε ο Μωραϊτης τον Μπουλές; Μην λέμε ό,τι θέλουμε.
    Παπαναστασόπουλος Ξάνθης κλπ εφοριακοί στην ομάδα Μακρυπίδη: ήταν κι αυτοί με τον Μπουλέ και δεν το ήξερα;
    Ομάδα Νταουσάνη: αδυνατώντας να φτιάξει συνδυασμό, συνεργάστηκε με Μπουλέ με τους όρους που ο Μπουλές έθεσε (πεντακάθαρους και διαφανείς).
    Μην μπερδεύεις λοιπόν Μπουλέ με Καρακώστα. Ο πρώτος πολιτικός, ο δεύτερος πολιτικάντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τακη που σε εχουν εξαφανισει ; σε κρυβουν μη πεις κανενα ρητο .. γελαει η κοινωνια μαζι σου ... θα εισαι θυμηςου το πιο ανυπαρκτος κι απο τον μπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή