Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πανηγύρι Απευθείας Αναθέσεων



«Καμία απευθείας ανάθεση» δήλωνε προεκλογικά ο Τάκης Λουκόπουλος. 
Ξεχνάει όμως τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κάθε βδομάδα  που υπογράφει τις απευθείας αναθέσεις.
Για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Αράχωβας Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας που προκλήθηκαν από θεομηνία τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015» ο δήμαρχος υπέγραψε 6 απευθείας αναθέσεις την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Όλες δόθηκαν σε μελετητές εκτός Ναυπάκτου.  Πλην της γεωτεχνικής και της στατικής μελέτης που ο δήμαρχος τις έδωσε στον 5ο ειδικό του σύμβουλο.

Πάρτε κομπιουτεράκι και προσθέστε ευρώ:

1)  Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Τοπογραφική μελέτη αντί του ποσού 3.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

2)  Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Γεωτεχνική μελέτη  αντί του ποσού 7.700,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

3)   Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Υδραυλική μελέτη αντί του ποσού 2.300,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

4)   Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Στατική μελέτη αντί του ποσού 2.600,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

5)   Την απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Περιβαλλοντική μελέτη αντί του ποσού 5.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

6)   Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για Μελέτη  αντί του ποσού
6.200,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

 
Αν το χάσατε στο μέτρημα, ΣΥΝΟΛΟ 26.800 ΕΥΡΏ εκ των οποίων 10.300 ευρώ στον ειδικό σύμβουλο του δήμου και 16.500 σε μηχανικούς εκτός Ναυπάκτου.

22 σχόλια:

  1. Ετσι βολευει το Αντιρριο τον κουνιαδο του. Και μην γελιεστε ολες στον κουνιαδο πηγαν. Απλα αλλαξανε μερικα ονοματα για να μην τους παρουν με τις πετρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδαμε και τη τριετια του Γιαννη (2011-2014), αλλο φαγοποτι απο εκει... πολιτικοι μασαμπουκα μεχρι θανατου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ο Γιάννης έτρωγε δεν θα ξεχρέωνε ούτε θα άφηνε λεφτά στο ταμείο του δήμου για τους επόμενους. Ο Τάκης τι να κάνει τους αχόρταγους συμβούλους του με εμπειρία στο φαγοπότι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ !!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τάκη μάζεψε τους τζογαδόρους.Αν μπορείς φυσικά.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ποιους τζογαδόρους; Το ........ ενοεις; Το εχει το παιδι αφήστε το να παίξει και το Δημο να το ζησουμε και αυτό. Το παιδι του αρεσει το μπαρπουτι........ουρτα μωρε με τα λαμογια που βαλατε να κυβερνήσουν. Κριμα Δημαρχε με τις επιλογες σου...κριμα

      Διαγραφή
  5. Με την ευκαιρία του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο Δήμος για την υγεία των συμπολιτών μας θέλω να επαναφέρω ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί πολλάκις και αφορά τη ζωή των Ναυπάκτιων συμπολιτών μας. Κατά την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Μένιος Χάρος ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε οι ασθενείς του κέντρου υγείας Ναυπάκτου να μεταφέρονται στο νοσοκομείαο της Πάτρας που απέχει 10 λεπτά και όχι στο Μεσολόγγι. Αυτό εξάλλου αποτελεί διαχρονικό παλλαϊκό αίτημα. Θυμάμαι ότι πριν προλάβει να τοποθετηθεί ο Υπουργός παρενέβη ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Σιαμαντάς και προσπάθησε να «αδειάσει» τον κ. Χάρο λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και δεν υφίσταται πλέον.
    Ερωτώ τον κ. Σιαμαντά να ενημερώσει του συμπολίτες του αν αυτό που επικαλέσθηκε ενώπιον του Υπουργού εξυπηρετούσε ίδια συμφέροντά του για το γεγονός ότι τα περιστατικά του κέντρου υγείας Ναυπάκτου συνεχίζουν όπως πάντα να κατευθύνονται στο Μεσολόγγι.
    Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και θα χαθούν ζωές συμπολιτών μας με αυτή την τακτική.
    Κύριε Δήμαρχε αντί να τσακώνεσαι με τον πρόεδρο του Γαλατά για το ποιός έλυσε το πρόβλημα του ιατρείου Γαλατά λύσε το παραπάνω πρόβλημα που είναι πολύ σοβαρό. Προτού θρηνήσουμε θανάτους στην παληοβούνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΔΗ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ 801 ΘΑΝΑΤΟ.Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΑΝΕΥΡΙΣΜΑ ΚΟΙΛ. ΑΟΡΤΗΣ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ 0 ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΘΑΝΑΤΟΣ.63 ΧΡΟΝΩΝ.ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ;ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΑΜΑΝΤΑΣ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ, ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΜΑΝΤΑ.ΣΚΑΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σαμαντάς γιατί λέι ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Ο Δήμαρχος τι λέει. Το δημοτικό συμβούλιο δεν ρωτάει κάποιος το Δήμαρχο να πάρει θέση. Με τι ασχολούνται. Μόνο για λαμογιές, δήθεν μελέτες για μαρίνες και μπαστούνια. Δεν ντρέπονται τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν θελετε να παιξουμε ενα ΠΛΑΚ-ΤΖΑΚ είμαι έτοιμος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτές οι αναθέσεις ειναι το ταμειο για να βγαίνουν οι υποχρεώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πας να κάνεις θέμα το τίποτα με ελάχιστες αναθέσεις του Λουκόπουλου όταν ο δικός σου ο Μπουλές ούτε το πόθεν έσχες του δεν.. τον έβγαλε στα μανταλάκια το δικό του το Εμπρός τώρα που έπεσε πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι εργαζόμενος έξω και βρίσκομαι εδώ για διακοπές. Απόψε παρακολούθησα το Δημοτικό συμβούλιο στο Ξενία.
    Τι υποβάθμιση, τι μιζέρια. Αν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν ένα Δήμο, μια πόλη με ιστορία και αρχοντιά.
    Συζητούσαν το θέμα του κανονισμού λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο σύλλογος των εργαζομένων στο Δήμο ζήτησαν αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Από τα επιχειρήματά τους μου φάνηκε λογικό.
    Η πλειοψηφία δεν δέχθηκε την πρόταση της αναβολής και προχώρησε στη συζήτηση με αποτέλεσμα την αποχώρηση της αντιπολίτευσης και του συλλόγου εργαζομένων.
    Από τη συζήτηση που έκαναν μεταξύ τους προέκυπτε ένα κλίμα ισοπέδωσης σχετικά με τα προσόντα των πτυχιούχων. Λογικό είναι ο αγράμματος να θέλει να ισοπεδώσει κάποιον ανώτερό του. Το μήνυμα που εξέπεμπαν προς τη νεολαία είναι να μην προσπαθούν να φτερουγίσουν αλλά να σέρνονται.
    Λυπήθηκα πολύ, ένοιωσα άβολα. Αν είναι δυνατόν τα προσόντα να είναι μειονέκτημα. Έτσι εξηγείται γιατί η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της και για να γλυτώσουν αναγκάζονται να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω.
    Ένοιωσα πολύ άσχημα, άβολα.
    Αυτό που με έβγαλε εντελώς από τα ρούχα μου είναι όμως το παρακάτω:
    Στο τέλος της συζήτησης του θέματος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος και είπε επί λέξει:
    "Να πω μισή κουβέντα. Σήμερα δείξαμε τι σημαίνει δημοκρατία και τι σημαίνει σωστό Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση αποχώρησε γιατί έχει άλλα στο μυαλό της για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου".
    Εδώ πια σηκώνω τα χέρια. Γαργαλιέμαι για να δω αν είμαι εγώ και αν όντως ακούω ή ονειρεύομαι. Ειλικρινά αυτό το τελευταίο με κάνει να σκεφτώ ότι πρέπει να αναθεωρήσω τα πάντα σχετικά με τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό, τη διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.
    Έμεινα τελείως άγαλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα, γιαυτό σου φάνηκαν λογικά αυτά που άκουσες έξω. Αυτοί που αποχώρησαν είναι αυτοί που θέλουν να ισοπεδώσουν τους πτυχιούχους με τους μη. Όλοι αυτοί θεωρούν προσόν το τίποτα, αυτό που μας έφερε εδώ σήμερα. Είναι αυτοί που εκφράζουν όλες τις αρρώστιες της μεταπολίτευσης στην πατρίδα μας, αυτές που σε έστειλαν στο εξωτερικό και συ ακόμα νομίζεις ότι λειτουργούν δημοκρατικά! Ευτυχώς σήμερα τη Ναύπακτο την διοικούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα τι σημαίνει δήμος με ιστορία και αρχοντιά που αναφέρεις. Αν κατάλαβες καλά είχαν ενημερωθεί 6 μήνες πριν, γι αυτό έπρεπε να συζητήσουν να ενημερωθείς κι εσύ επίσημα το τι έχουν στο μυαλό του ο καθένας και αν προέκυπταν ζητήματα να ζητούσαν αναβολή. Αλλά με εντυπωσιάζει η ελαφρότητα που κρίνεις τα πράγματα που θα έπρεπε να είσαι ξεκάθαρος και κάθετος (μιας και έφυγες στο εξωτερικό λόγω αυτών των παθογενειών). Ή μήπως τελικά δεν είσαι αυτός που λές και χρησιμοποιείς το βήμα, μόνο και μόνο γιατί είσαι ένας απ’ αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν καταλαβαίνω την επίθεση. Εγώ από ενδιαφέρον πήγα να παρακολουθήσω και σχολίασα όπως τα αντιλήφθηκα. Αυτά που αναφέρω τα είδα και τα άκουσα. Αυτά που κατάλαβα είναι σίγουρα συνάρτηση του πολιτικού-νοητικού μου status.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία, η ανάρτηση είναι σίγουρα συνάρτηση του νοητικού σου status.

      Διαγραφή
  14. Φίλε μετανάστη το λάθος σου είναι ότι δεν έχεις αντιληφθεί τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας. Εσύ νομίζεις ότι είναι η οικονομική κρίση το μόνο πρόβλημα. Το τεράστιο πρόβλημα είναι η ΚΡΙΣΗ των πάντων. Κρίση αξιών, κρίση ταυτότητας. Αυτό έχει ως συνέπεια να έλθει στον αφρό όλη η "μούργκα" που ήταν στον πάτο του βαρελιού.
    Αυτό που είδες και από την παρέμβαση του πραιτωριανού πρέπει να κατάλαβες ότι πρέπει να είμαστε κοντά στον πάτο. Ας ελπίσουμε ότι η θεωρία του ελατηρίου θα λειτουργήσει. Θα φύγει η μούργκα και θα ανασάνουμετπιτέλους. Καθοριστικό ρόλο βέβαια παίζουν και οι επικογές που κάνει ο λαός. Αυτούς που είδες εκεί τους επέλεξε ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως, μόνο που έλειψε ο Μπουλές για να τους συγκρίνεις! Μιλάμε για μετριότητες έναντι ντενεκέδων!

      Διαγραφή
  15. Σιγά τα μπρόκολα. Ποιος ασχολείται με τις σαχλαμάρες και τα ρητά του θείου. Ο άνθρωπος νομίζει ότι απευθύνεται στα παιδιά του φροντηστηρίου του ή στην καλύτερη περίπτωση στη θύρα 7. Αυτό είναι το επίπεδό του αυτά ξεφουλκίζει. Δύσμοιρε Ναυπάκτιε μην παραπονιέσαι, παίρνεις αυτό που αγοράζεις. Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή