Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Με δυο πρόσωπα… και με σκαστούρια



Για τις ευχές του προς τους Ναυπάκτιους, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος επέλεξε την κατανυκτική εικόνα από την Μ. Παρασκευή του 2014.
Η νέα δημοτική αρχή,  στη φετινή οργάνωση των εκδηλώσεων, προτίμησε τα σκαστούρια που κατηγορούσε ο κ. Καρακώστας  και τα βεγγαλικά της χαρμολύπης, ταυτιζόμενη πλήρως με τον κ. Θ. Παπαθανάση!!! 

26 σχόλια:

  1. ΜΕ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΓΙΚΑ ΣΤΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ
    ΜΕ ΜΑΤΣΟ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ
    ΚΑΙ ΑΝΑΜΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΩΛΗΘΗ
    ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΠΑΧΤΕ ΜΙΚΡΕ
    ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΜΙΣΑΝ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ
    ΔΙΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΩΝ
    ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΛΥΓΜΩΝ
    ΔΙΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΟΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥ ΠΛΗΓΗΣ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ.ΠΟΥΝΤΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΕΙΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ?

      Διαγραφή
    2. ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΕΙΡΑ.ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ....

      Διαγραφή
  2. Για να δικαιολογήσουν τα βεγγαλικά θα χρησιμοποιήσουν <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια του προηγούμενου σχολίου ,το καταπέτασμα του ουρανού εσχίσθη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχομαι χρονια πολλα σε ολο το κοσμο και οι πολιτικοι τοπικοι αρχοντες απο οποιο ποστο και αν προερχονται να πραττουν παντα το καλυτερο για τη Ναυπακτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανεις δεν αγιασε στον τόπο του. Ευτυχώς υπάρχει και ξένος κόσμος που βλέπει και εκτιμά. Οι υπόλοιποι συνεχίστε την κριτική σας. Είστε τόσο "τίποτα" που και η λεξη "καθόλου" είναι πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η χειροτερη Μ Παρασκευη που θυμαμαι οι μισες φωτιες δεν αναψαν ειδαμε ως κυριο θεμα το δεσποτη! οσο για τα βεγγαλικα ερασιτεχνης της κακιας ωρας... η ναυπακτος ξαναγινε χωριο χαρη στο ανυπερκτο συνοθυλευμα που θελει να λεγεται δημ αρχη;; του μπαρμπα τακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επι Παπαθαναση εγιναν οι καλυτερες εκδηλωσεις κι αυτο το γνωριζουν ολοι! οποτε οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. που ειναι ο καρακωστας τωρα να μας πει για τους συνεργατες που δε θα επαιρνε ο μπαρμπα τακης για τα βεγγαλικα που δε θα επεφταν για τους δρομους που δε θα ειχαν λακουβες για τις οαραλιες που θα ηταν πεζοδρομοι για την πολεοδομια που θα δουλευε για τα εργα που θα γινονταν... κριμα το ψεμα ομως εχει κοντα ποδαρια κι ο λαικισμος του σπυθμενι βαθος ... ερχεται ομως η σειρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο μπαρμπα τακης και το συνοφυλευμα που κουβαλει θα μεινουν στην ιστορια ως η χειροτερη δημ σρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο κακία κουβαλάτε ορέ σκατόψυχοι χωριάτες! Ρωτήστε και κανέναν άλλο για την γνώμη σας, συζητήστε το επώνυμα, έστω και ιδιωτικά. Εδώ μέσα ανακυκλώνετε τη μιζέρια σας, τροφοδοτούμενοι από μίσος για οτιδήποτε γίνεται και βλογάτε τα γένια σας. Αν αυτό το θεωρείτε πολιτικό λόγο τότε ζήτω η χωριατίλα που αναδύετε! Οπότε δεν κάναμε λάθος στις εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας πειράζει η ανακολουθία λόγων και έργων της δημοτικής αρχής ε;;; τι να κάνουμε;; Ας μην τους ψηφίζατε..

      Διαγραφή
  12. Το συνονθύλευμα που αναφέρετε αποτελείτε από Ναυπάκτιους και όχι από χωριάτες στη νοοτροπία και επειδή μιλάμε για τη Ναύπακτο πάντα, χωριάτες μπείτε στη στρούγκα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναυπάκτιοι όπως: Κοτρωνιάς, Κοτσανάς, Κούκουνας, Σωτηρόπουλος, Πολονύφης, Καννέλος, Κωστογιάννης, Σμπούκη.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13 Απριλίου 2015 - 11:10 π.μ.
    Η διαφημιστική εκστρατεία όπως αναφέρεις,δεν έγινε για πρώτη φορά και για την Μ.Παρασκευή είχε φωτογραφίες από τα κεριά στο Λιμάνι,όπως και η ευχητήρια κάρτα του Δημάρχου. Άν κάτι είναι όμορφο γιατί να μην το κρατήσουμε και να το πάμε ένα βήμα παραπάνω? Πολλοί ξένοι και ντόπιοι το περίμεναν,αλλά αυτό θέλει αρκετή δουλειά και όχι ανάθεση για το άναμμα του Σταυρού που τελικά δεν άναψε.Παραθέτω απόσπασμα από παλαιότερο κείμενο του σημερινού αντιδημάρχου για τις φωτιές της Μ.Παρασκευής "'Αρχοντές μου,όταν ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι το προηγούμενο δεν το εξαφανίζουμε με περιφρόνηση,αλλά το αφήνουμε στη θέση του,γιατί στηρίζει με όλα τα άλλα την σκάλα......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι προηγούμενες απόψεις έχουν κρατηθεί! Φυσικά και δεν πρόκειται για σκαλοπάτι το κοριτσίστικο παρτάκι με κεράκια! Πόσο άσχετη είσαι με τα βιώματα και τα έθιμα της πόλης. Ο καλύτερος τελάλης της ιστορίας ενός τόπου είναι τα κτίσματά του με τα χνάρια των προγόνων μας, οι μύθοι με τις παραδόσεις του. Όσο για την ομορφιά οι απόψεις μας διαφέρουν, έτσι δε πρόκειται να "κρατήσουμε" κάτι ΞΕΝΟ, κρατάμε μόνο τα ΔΙΚΑ μας, αλλιώς θα κρατάγαμε και τα πολύχρωμα λαμπιόνια και τα λέιζερ. Μαρία όταν διοικείς με επηρμένο κομπασμό και στηρίζεσαι σε δεκανίκια ανασφάλειας, καμώνεσαι ότι τα ξέρεις όλα! Αυτό πλήρωσες και όπως φαίνεται θα συνεχίσεις να πληρώνεις όσο προσπαθείς χωρίς να μαθαίνεις. Ο επιτυχημένος αλλάζει και δεν ζητά απ' την κοινωνία ν' αλλάξει! Χαίρομαι πάντως που τα είπαμε ξώφαλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το έθιμο είναι συγκεκριμένο - και αυτό το έθιμο είχε και πυροτεχνήματα (αυτό το γνωρίζουν οι ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ) - όσο για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις -> α) κάτι που είναι καλό, φυσικά και διατηρείται και εμπλουτίζεται αν είναι δυνατό το όποιο έθιμο και β) είθε την επόμενη χρονιά να έχουμε περισσότερο εθελοντισμό και όχι αναθέσεις κλ.κλ.κλ. -> δηλαδή να γυρίσει η διαδικασία-ενέγεια του εθίμου στους ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθελοντισμός και αναθέσεις κλ.κλ.κλ. σε τί αναφέρεσαι; Στα βεγγαλικά που στοίχισαν 300 ευρώ ή στον ήχο και φώς, γιατί απ' ότι διάβασα στο διαύγεια δεν υπήρξε άλλη ανάθεση. Οι εθελοντές συμμετείχαν στο άναμα. Εσυ σαν ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΣ μην τσιμπάς κραυγές και προβοκάτσιες "αγνώστων" που προσπαθούν να απαξιώσουν, αμαυρώσουν και να υποτιμήσουν επιτυχημένες κλαθ' όλα εκδηλώσεις.

      Διαγραφή
  16. 370 Ευράκια στο διαύγεια αναφέρεται για άναμα σημείου-σταυρού (εκτός αν δεν έγινε!)
    κι εθελοντισμός για όσους ξέρουν το έθιμο κλ., ξέρουν τι είναι! γιατί κάποτε τα σκαστούρια και τα πυροτεχνήματα δεν περιμέναμε να τα αγοράσουμε, αλλά τα φτιάχναμε μόνοι μας!!!

    δεν τσιμπώ τίποτε, αλλά επιμένω να έχω άποψη
    και να στέκομαι κριτικά έναντι όλων, είτε είναι οι προηγούμενοι, είτε πιο προηγούμενοι, είτε οι παρόντες, είτε κι οι επόμενοι

    γιατί (κι επανέρχομαι στις αναθέσεις) με το δεδομένο ότι το έθιμο είναι αυτό που είναι κι είναι γνωστό ότι έτσι γίνεται και θα γίνεται κι ότι η παρούσα δημοτική ηγεσία ανέλαβε 1η Σεπτεμβρίου 2014 κι όχι χθες, όφειλε να έχει κάνει (αν ήθελε έστω να δώσει και δουλειά σε κάποιον ντόπιο) έστω έναν πρόχειρο διαγωνισμό ή αν έχει πρόγραμμα βάθους πενταετίας έναν διαγωνισμό για όλη τη θητεία της
    αλλά φαίνεται ότι αγαπά τις απ' ευθείας αναθέσεις ακόμα κι εκεί που μπορεί να κάνει την δουλειά το προσωπικό που έχει ο δήμος! λ.χ. απ' ευθείας ανάθεση 3.700 Ευράκια για καταγραφή ακίνητης περιουσίας δήμου κι ενώ απασχολεί ήδη δικηγόρο με έμμισθη εντολή κι επιδιώκει να προσλάβει και δεύτερο κλ.κλ.κλ.

    δεν τσιμπώ σε κάτι, αλλά δεν ανέχομαι να με δουλεύουν και μάλιστα με περιτύλιγμα πλουμιστό και εορταστικό !

    οι προηγούμενοι απέτυχαν και γι' αυτό έφυγαν, οι τωρινοί αν θέλουν να αποτύχουν, ας ετοιμάζονται ήδη να φύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαρανικολα τα εκανες πρωτοσελιδο τα κατορθωματα σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΩΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

      Διαγραφή
  18. ποια δημοτικη αρχη αυτου του γερακου που νομιζει οτι ειναι δημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή